İl Jandarma Komutanlığı Kışlasında düzenlenen yemin töreninde konuşan Vali Kılıç, Türk milletinin medeniyetler uygarlığı olan Anadolu coğrafyasında bin yıldır başı dik, alnı açık, hür ve medeni bir şekilde yaşadığını belirterek, “Dünyanın en kıymetli topraklarında, en kıymetli denizlerinde, en kıymetli coğrafyasında bin yıldır varız” dedi.

Türk toplumundan önce bu coğrafyayı işgal edenlerin yüz seneden daha fazla yaşayamadığına dikkat çeken Vali Kılıç, “Biz bu topraklardayız bu topraklarda kıyamete kadar olacağız. Biz her birimiz bir askeriz. Asker doğduk, asker öleceğiz. Bizim milletimizin kendisi ordudur. Bizi esir etmek, diz çöktürmek mümkün değildir.

Tarih boyunca Sultan Alparslanların, Kılıçaslanların, Gazi Mustafa Kemallerin evlatları, yiğit ordumuz ayakta durunca hür olmak elbette ki bizim için bir haktır. Durum böyle olunca bir erkek evlat dünyaya geldiğinde anasının muradı onun asker elbisesiyle yiğitçe yürüdüğünü görmektir. Onun nişanlısı onu asker olarak görmek ister. O askerlik fotoğrafını seksen yaşına kadar evine asar ve askerlik onun için bir onurdur” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim