Vali Kılıç’ın daveti üzerine Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal başta olmak üzere ilimizden çok sayıda sanayici ve işadamı biraraya geldi.

Valilik Toplantı Salonu’nda dün yapılan görüşmede ana gündem maddesi ise Şeker Fabrikası oldu. Valiliğin resmi sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada söz konusu toplantının Çorum sanayisinin durumu ve genel sorunları hakkında bir istişare olduğu dile getirildi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız yetkililer de Türkiye genelinde özelleştirme kapsamında yer alan 14 Şeker Fabrikası arasındaki Çorum Şeker Fabrikası’nın toplantının ana gündemi olduğu vurgulandı.

Bilindiği gibi Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait 14 şeker fabrikasından Bor, Çorum, Kırşehir ve Yozgat fabrikaları için 3 Nisan'a, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu ve Turhal fabrikaları için 11 Nisan'a, Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş fabrikaları için 18 Nisan'a kadar teklif verilebilecek. Bu kapsamda Çorum Şeker Fabrikası’nın geçici teminatı 5 milyon lira olarak belirlendi.

Çorum Şeker Fabrikası’nın Çorumlular tarafından alınmasının önemine dikkat çekilen toplantıda, istişareye katılan sanayici ve işadamlarına konuya dair görüş ve önerilerini de dile getirdiler.

Çorum Şeker Fabrikası’nın yerel müteşebbisler tarafından alınması yönündeki görüşler alınan toplantının ardından istişarelerin devam edeceği ve önümüzdeki haftasonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda nihai bir toplantının yapılarak sonucunun kamuoyuna açıklanmasının beklendiği de öğrenildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim