Kahvaltıya AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, İlksen Ceritoğlu, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve il genel meclis üyeleri katıldı.
Hem ülke genelinde hem Çorum’da güzel hizmetlere imza atıldığını dile getiren AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, köylere yapılan yatırımlara bakıldığında artık asfalttan, kanalizasyondan ziyade konforlu yaşamın gereksinimlerinden bahsedilir hale gelindiğini söyledi. Çorum adına yapılan her yatırımda iktidarıyla, muhalefetiyle tüm partilerin ortak hareket ettiğini vurgulayan Karadağ, bundan dolayı mutlu olduğunu belirtti.
AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, birlik ve beraberlik sağlandığı müddetçe Çorum’da daha güzel yatırımlar reformlar gerçekleştirileceğini ifade etti. İl Genel Meclisinde siyasi partilerin uyumlu bir çalışma yürütmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren milletvekili Ceylan, her partinin siyasi çizgisinin ayrı olabileceğini anca gerek MHP, gerek CHP gerekse AK Parti’nin ortak paydasının Çorum ve Çorum’a hizmet olduğunun altını çizdi.
Çorum’un nüfusunda artış olduğunu hatırlatan Ceylan, “Nüfusumuzda bir artış var. Önceliğimiz özel sektörün Çorum’a yatırım yapmasını daha da artırmak. Buda nüfusun daha da artmasına neden olacak. Çorum göç veren bir il değil göç alan bir il olacak” dedi.
Vali Necmettin Kılıç da, 2017 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını belirterek, yapılacak yeni yatırımlarla birlikte Çorum’un şantiyeye döneceğini söyledi. Çorum’un bütün köylerine asfaltla gidebilmek, tüm köylere kilit parke taşı yapabilmek, köylerin tamamında kanalizasyonu tamamlamanın çok kolay görünmediğini dile getiren Vali Kılıç, 1 milyon 250 bin metrekare kilitparke alım ihalesinin tamamlandığını açıkladı.
İl Özel İdaresi’nin kaynaklarını çok iyi ve dikkatli kullandıklarını anlatan Vali Kılıç, “Asfalt yol yapımında kullanılacak elek altı malzemenin tamamı ihale edildi. Taşıma ihaleleri tamamlandı. Olumsuz hava şartlarının sona ermesinden sonra çalışmalar başlayacak. Üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl 50 köyümüze halı sahayı yapmayı planlıyoruz. İnsanımıza layık olmaya çalışıyoruz. Bayındırlık birim fiyatlarının belirlenmesi ile 30 yeni yatırımın ihalesi yapılacak. Çorum’u şantiyeye çevireceğiz. Sanayide çok iyi bir iliz. Çorum sanayisini bir adım öteye nasıl taşıyacağız onun hesaplarını yapıyoruz. Çorum’un bütün katmanlarıyla kentin stratejik planlarını hazırlıyoruz” dedi.
Turizmde yaşanan olumsuz tabloyu da değerlendiren Vali Kılıç, “Turizm rakamları açıklandı. 2016 yılında ülkemizin düşmanları tarafından istikbalimizi ve istiklalimizi yok etmek isteyenler tarafından ağır saldırılar oldu. Bu saldırılar turizmi ülke genelinde etkiledi. Çorum’da bundan nasibini aldı. Buda ülkemizin düşmanlarının, içimizdeki hainlerin verdikleri zarardır. 2017 yılında bunu üstesinden geleceğiz. Turizmde ciddi projeler yapmamız lazım. İnanılmaz bir turizm altyapımız var. Bunu nasıl değerlendiririz. Nasıl turist çekeriz. İlimizi bir turizm kenti haline nasıl getiririz bunun çalışmalarını yapmamız lazım. Toprağı suyla buluşturacak projelerde devam ediyor. Özel İdaremiz ihalelerini yaptı. Nerde su varsa ihale ediyoruz. Tek temennimiz birliğimiz bozulmasın. Birliğimiz bozulmadığı müddetçe büyük eserlere imza atarız”

Editör: TE Bilisim