15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı tutulan demokrasi nöbeti 13. gününde de devam etti.
Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi muhtarlar, Vali Necmeddin Kılıç’ı ziyaret ederek, darbe girişimi sırasında göstermiş olduğu sağduyudan dolayı teşekkür etti.
Özel İdare Sekreteri Ömer Arslan, İl Genel Meclis Başkan Halil İbrahim Kaya ve İl Genel Meclis Üyeleri Yıldız Bek ile Mustafa Alagöz de ziyaret sırasında hazır bulundu.
Ziyarette konuşan Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Kara “Bugün içinde bulunduğumuz bu güzel ortamı bizlere yaşatan demokrasi aşığı tüm vatandaşlarımıza, siyasi partilerimize, demokratik kitle örgütlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza darbecilere ve cuntacılara karşı direnen tüm güvenlik güçlerimize, gazilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz ve bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.
Bu ülkenin darbelerden çok çektiğini ifade eden Kara, her darbenin ve darbe girişiminin ülkenin kalkınmasına ve refah seviyesini olumsuz etkilediği söyledi.
Demokrasiyi korumak adına darbecilere karşı demokrasi savaşı verdiklerini kaydeden Doğan, “Allah birlere bir daha böyle acı günler yaşatmasın. Bizler Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri olarak devletimizin ve hükümetimizin yanında, terörün ve darbenin karşısındayız” diye konuştu.
Darbe girişiminin millete birlik olmayı, yan yana durmayı ve dayanışmayı öğrettiğini belirten Kara, siyasi parti liderlerinin zorda kalındığı zaman düşmana karşı nasıl ortak hareket ederek, kenetlenebildiğini dost, düşman ve herkese gösterdiklerini söyledi.
Kara, muhtarlar olarak her zaman ve her durumda darbelere ve teröre karşı, demokrasinin, hoşgörünün, insan haklarının, saygının ve sevginin yanında olacaklarını ifade etti.
Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, “Ülkenin zenginleşmesini istemeyenler, Türkiye’nin demokratik hukuk devleti insan haklarına dayalı bir devler olmasını istemeyenler, medeniyet basamaklarını süratle çıkmasını hazmedemeyenler bizi durdurmak için her türlü yolu deneyecekler” dedi.
Vatan hainlerinin bundan sonra milleti birbirine düşürmeye çalışacağının altını çizen Vali Kılıç, “Eğer biz birbirimize düşersek mahvoluruz, yok oluruz, helak oluruz. Bundan sonraki süreçte birbirimizi daha çok sevmemiz, birbirimizle daha çok kucaklaşmamız lazım” diye konuştu.
Valilik ziyaretinden sonra Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi muhtarlar 15 Temmuz tarihinden beri süren ve her gün on binlerce kişinin darbeye karşı demokrasi nöbeti tuttuğu Hürriyet Meydanı’na kadar ”demokrasi yürüyüşü” yaptı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim