Samsun Valisi İbrahim Şahin’in evsahipliğinde Samsun’da düzenlenen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda 2015 yılı boyunca OKA Dönem Başkanlığı görevini sürdüren Vali Çomaktekin görevini Vali Ahmet Kara’ya devretti.
Toplantıya Vali Kara, Vali Çomaktekin ile birlikte Tokat Valisi Cevdet Can, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Gazi Osman Pasa Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında 2015 yılı OKA Başkanlığı döneminde başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Vali Çomaktekin, “Bölgemizin gelişmesi için başta sayın valilerimiz olmak üzere, yönetim kurulu üyelerimiz, genel sekreterimiz ve çalışma arkadaşlarımızla uyumlu bir şekilde çalışarak, bölgemizin iktisadi, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi için önemli projelere imza attığımıza inanıyorum. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevim sona eriyor. Görevi devrediyorum. Önümüzdeki dönemde de Vali Kara’ya başarı diliyorum” dedi.
Ajansların her türlü bölgesel farklılıkları ortadan kaldırmak bölgesel bazda gelişmeleri temin etmek ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmak için kurulduğunu hatırlatan OKA Dönem Başkanı Vali Kara ise “Kurulduğundan bu güne OKA proje, büyüme, kalkınma denince ilk akla gelen kurumlardan birisi olarak artık kendini ispatlamıştır. Belirtildiği üzere, geçmişte yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Küresel ekonomide geleceğe dönük risklerin ve belirsizliklerin sürdüğü, dünya ekonomisinde değişim ve dönüşümlerin yaşandığı, yeni dengelerin oluştuğu, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında güç dengelerinin yeniden şekillendiği bir süreçteyiz. Ülke olarak bu sürece uyum sağlamamız, baş aktörlerden birisi olmamız, her düzeydeki kurum ve kişilerin kendini geliştirmesine, yetiştirmesine ve çok çalışmasına bağlıdır. Bu bakış açısıyla, 2016 yılından itibaren OKA’nın tabiri caizse ustalık dönemine gireceği bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.
Yeni dönemdeki yapılacak öncelikli çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Kara, konuşmasından sonra hem görevi devraldı hem de Vali Çomaktekin’e OKA’ya katkıları nedeniyle plaket verdi. Vali Şahin de Vali Çomaktekin’e hediye takdim etti. Toplantı Şubat ayı gündem maddelerinin görüşülmesi ile son buldu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim