İftar yemeğine Vali Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara, İl Jandarma ve Garnizon Komutan vekili J. Yarbay Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcıları, Hamdi Bolat, Ali Deniz Sürmen, Fikret Zaman, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve yakınları, gaziler, koruyucu aileler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kurumlarda kalan yaşlılar ve öğrenciler ile davetliler katıldı.
Hafız Mustafa Karaman’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda iftar yemeğinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer ve Vali Ahmet Kara birer konuşma yaptı.
Ramazan ayının toplumdaki en önemli sosyal yansımalarından birinin de yoksula, yetime, yaşlıya, kimsesizlere sahip çıkılmasının hatırlatılarak onlarla empati kurulması olduğunu anlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, yapılan çalışmalar kapsamında Çorum’da 93 şehit ve gazi yakınının kamuya atanmasının sağlandığını, Türkiye genelinde ise 11687 şehit ve gazi yakınının atamasının gerçekleştirildiğini belirtti.
Müdürlüğe bağlı olarak faaliyet gösteren sevgi evleri ve çocuk evlerinde 135 çocuğun, huzurevlerinde ise 138 yaşlının ayrıca kuruluşlarda 250 engelli vatandaşın insan onur ve haysiyetine yakışır şekilde yatılı hizmet aldığını anlatan Dinçer, hem yaşlı, engelli, hem de sevgi evlerinde kalan çocuklara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verildiğini, her türlü ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını ancak burada kalanların aynı zamanda ilgi ve şefkate de ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.
Vali Ahmet Kara ise konuşmasında Ramazan ayının tüm insanlığa bereket ve huzur getirmesini diledi. Oruç tutmanın sayılamayacak kadar faydası bulunduğunu bunlardan birinin ise her kesimden insanı bir araya getirebilmesi olduğunu anlatan Kara, insanların aç ve susuz kalarak imkan sahibi olmayanların halinden anlamasını da sağladığını ifade etti.
Bugün Filistin ve Çin’de oruç tutamayan ve zulüm altında bulunan insanların bulunduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Kara, yaşanan zulmün durması için dua ettiklerini dile getirdi. Orucun aynı zamanda insana sabrı öğrettiğini vurgulayan Vali Ahmet Kara, ayrıca orucun nefsi isteklerden vazgeçme eğitimi de verdiğini belirtti.

ENS Park Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğine Başta Vali Ahmet Kara olmak üzere protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.



(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim