İzciliğin gençlere kendi kendine yetme ve doğada hayatta kalma eğitimi vererek, karakter ve fiziksel gelişimlerini desteklemek amacı güden; din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen, herkese açık, gönüllülük esasına dayalı, politik hedefleri olmayan bir gençlik hareketi olduğunu kaydeden Kara, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin toplum içinde belli vasıf ve karaktere sahip, kanunlara saygılı ve disiplinli, başkalarını düşünen, topluma hizmet etmekten zevk duyan, yurduna ve milletine bağlı, insanlara karşı dürüst ve iyi niyetli, kendine güvenip sorumluluk almaya hazır ve istekli, doğa ve kültür eserlerini koruyan iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmeleri açısından izcilik faaliyetleri büyük önem taşımaktadır” dedi.
Vali Kara, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Aynı zamanda tüm dünyada barışı ve huzuru sağlamayı kendisine ilke edinmiş sosyal bir etkinlik olması sebebiyle de mutlu bir toplum yapımızın oluşmasında önemli rol oynamaktadır.
İzcilerin dünyanın her tarafındaki izci kardeşlerini düşünmelerini sağlamak amacıyla tüm dünyada her yıl 22 Şubat, Dünya İzcilik Düşünce Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya İzcilik Düşünce Günü izcilik hareketi içerisinde uluslararası dostlukların kurulması, tüm izcilerin sevgi ve saygılarını yenileyerek birbirlerini düşünmeleri için özel bir gündür. Tüm izci gençliğimizin Dünya İzcilik Düşünce Gününü kutlar, tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması için faaliyetlerinde başarılar dilerim.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim