Vali Kara, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu görüşleri dile getirdi:
“İçerisinde yaşadığımız doğa, özellikle son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme, teknolojik gelişmeler ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle büyük zarar görmüştür.
İnsanlık, varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, bu zaman zarfında da çevreyi etkilemiş ve ondan etkilenmiştir. Nasıl ki tabiatın insan hayatı üzerinde tesirleri varsa, bizlerin faaliyetlerinin de tabiat üzerinde tesiri bulunmaktadır. Bu sebeple çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması, kaynaklarımızın israf edilmeden verimli kullanılması ve bilinçli toplum oluşturulmasını sağlamak büyük önem taşımaktadır.
İnsanlığın ortak mirası olan tabiatı hoyratça kullanmayalım. Şayet soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, yediğimiz gıdanın, bulunduğumuz yerin temiz olmasını, gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak, çevremizi temiz tutalım. Doğayı, tabiatı, yeşil alanları koruyalım. Yeşil alanları alabildiğince çoğaltalım. Zira kaynaklarımızı korumak ve geliştirerek gelecek kuşaklara aktarmak ortak bir zorunluluktur. Çünkü çocuklarımıza bırakacak başka dünya yok. Unutmayalım ki, temiz bir çevre için her bireyin yapacağı mutlaka bir şeyler vardır.
Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim