Ahilikteki iş ilişkilerinin İslamiyet'e ve kadim geleneklerimize dayandığını kaydeden Vali Kara, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Bu yapı, ekonomik hayatla ilgili olan iş ahlakını ve ekonomik faaliyetlere katılan insanların işlerini hakkı ile nasıl yapacaklarına ilişkin kuralları da belirlemiştir. Ahilik, bireysel değil, toplumsaldır.
Anadolu kültürünün en önemli miraslarından biri olan Ahilik sisteminde din, dil, ırk farkı gözetmeden herkesi eşit gören, böylece milli bütünlüğün ekonomik temellerini koruyan sosyal bir model olarak herkese eşit davranmayı öğütleyen Ahi Evran-ı Veli’nin düşüncelerini ve Ahilik geleneğini yaşatmak hepimizin borcudur.
Ahiliğin sosyal dayanışma ruhu sayesinde, şehir esnafı ve halkı, kendi kendisini idare ediyor, en küçük bir suiistimal, yolsuzluk ve geleneğe aykırı harekete fırsat verilmiyordu.
Bu duygularla; Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi rahmetle, minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 'Ahilik Haftası'nı kutluyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim