BYEGM Samsun İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Bölge Yerel Medya Buluşması” etkinliğine katılarak 7 yıllık TRT Genel Müdürlüğü yapması başta olmak üzere tecrübelerini ve yaşadıklarını anlatan Vali Şahin, bu tür toplantıların süreklilik arzetmesi gerektiğini vurguladı.

Tecrübe paylaşımlarının ve yurtdışı gezilerini sürekli desteklediğini, bunların kişilerin gelişimi için önemli olduğunu dile getiren Vali Şahin, “Biz gazeteciler her şeyi biliriz. Ama bazen de hiçbir şeyi bilmediğimizin de farkında olmayız. Sadece biz eleştiririz. İyi şeyler olduğunda çok yazmak işimize gelmez. ‘Bölge Yerel Medya Buluşması’ toplantısıyla ilgili bir araya gelmek, dertleşmek kendi hatalarımızı, kusurlarımızı görmek bu aynı zamanda bizi bir araya getirir ki ortak kültür, ortak payda oluşturmasını sağlar. Bu tarz toplantıları insanlar zaman zaman önemsemezler ama ben tam tersini düşünüyorum. Emin olun bir araya gelmeniz, sohbet etmeniz bile katkı için yeterlidir” dedi.

Medya mensuplarının internete yazdıkları, çizdikleri ile sosyal medyadan da Samsun ve çevre illerini anlatan öğelerle doldurması gerektiğini belirterek bu bölgenin ülke genelinde veya dünyada yeterince tanıtılamadığından yakınan Vali Şahin, “Hepinizin bildiği gibi bizim bir kuş cennetimiz var. Arkadaşlar internete kuş cenneti yazdığımızda binlerce fotoğraf çıkması lazım ama çıkmıyor. Bizim olabildiğince fotoğraf çekip internete atmamız gerekiyor. Böylelikle kuş cennetinin tanıtımı daha etkili olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bazı mesleklerde hiyerarşi bulunduğunu ancak bir kişinin gazeteci ise en fazla duayen gazeteci olarak vefat ettiğini söyleyen Vali Şahin, dünyanın bu sektörde büyük bir değişime girdiğini, iletişim ve gazetecilik okumamasına rağmen TRT gibi bir kurumda en uzun süre görev yapan isim olduğunu, yeni teknolojilere ayak uydurmak gerektiğini, yeni medya ve sosyal medya ile ilgili yasaların tam oturmasa da bunlara en iyi şekilde adapte olunması gerektiğini, ülkenin kalkınması için medyaya önemli görevler düştüğünü, geleceğin mesleğini yapan gazetecilerin yeni medyaya adapte olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmasına daha önce görev yaptığı PTT ve TRT gibi kurumlardaki tecrübeleri ile anılarını anlatarak devam eden Vali İbrahim Şahin, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim