Toplantının açılışında konuşan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi, İslam alimlerinin Müslümanlara doğru İslam’ı öğretmesi gerektiğini söyledi. Türklerin darbeye karşı kazanılan zafer sevincini paylaşmak için Konya’ya geldiklerini ifade eden Karadavi, alimler topluluğu ve ümmet olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Kara, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Önder Kutlu, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin Karadaği, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya Valisi hemşehrimiz Yakup Canbolat birer konuşma yaparak milletimize karşı yapılan ihanet kalkışmasına tepki gösterdiler.
Toplantının açılışında konuşan Vali Canbolat, “İslamafobik saldırıları münferit olaylar olarak görüp hafife alan ve cezasız bırakan ön yargılı malum siyasi ve hukuk gurupları atarlı bir davranışa tevessül etmekteler. Halbuki İslam karşıtı kampanyalara fırsat vermemek adına akil insanların ve kanaat önderlerinin uzun çalışmalar yapması gerekir. Maalesef cuntacı kalkışmaya adını veren yapı, uzun yıllardır inançlı, samimi ve saf insanların inançlarını istismar eden, dış güçlerin istismarcısı FETÖ gibi, IŞİD gibi din tacirlerine bugün yapmamız gereken, ilhamı Kur’an’dan alıp İslam’ı asrın idrakine söyletmekten geçmektedir” dedi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim