İdarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilerek düzenlenmesi, kurumların ahenkli çalışması için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince yapılan “İl İdare Şube Başkanları Toplantısı”, Vali Balkanlıoğlu yönetiminde yapıldı.
Valilik’te yapılan toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Ahmed Akın Varıcıer, Turgut Şubaşı, Niyazi Erten, Halil Karbuz, Fatih Görmüş, Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve daire müdürleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Çorumlu Vali Balkanlıoğlu müdürlere bazı tavsiyelerde bulundu. Vali Balkanlıoğlu, “Devlet tarafından bize verilen imkanların, vatandaşımızın vergisiyle finanse edildiğinin bilincinde olarak, kanun bize ne görev veriyorsa fazlasıyla bunu vatandaşa hizmet olarak vermek zorundayız. Biz odamıza kendimizi kapatıp dostlarımızla akşama kadar sohbet eden kişiler olmamalıyız. Hem kendimiz bize verilen görevi layıkıyla yapmak zorundayız, hem bize emanet edilen kamu kaynağını yerinde ve zamanında kullanmak durumundayız, hem de çalışan personelimizi belli bir disiplin içerisinde çalıştırmak zorundayız. Herkesin ne iş yaptığını ve ne yapması gerektiğini iyice bir planlamamız gerekir. Değişik projelerle daha fazla nasıl hizmet üretebiliriz? Vatandaşın işini daha fazla nasıl kolaylaştırabiliriz? Bunun üzerinde durmamız gerekir” diye konuştu.
Kurum yöneticilerinin kurumlarına ve kurumlarında çalışan personele hakim olması gerektiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, kamu görevlilerinden seçimde tarafsız olmasını istedi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim