Vali Ahmet Kara, Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar; Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda milletin verdiği en büyük varoluş mücadelesi ve dünya tarihinin en büyük savunma savaşı olduğunu söyledi.
Tarihle abideleşmiş, kahramanlıklarla destanlaşmış sayfalardan biri olan Çanakkale Zaferi’nin; imanı ve gönlündeki vatan sevgisinden başka savunma aracı olmayan Türk Milleti’nin çağın en gelişmiş araç gereçleriyle donatılmış güçlere karşı, kahramanlığını, yiğitliğini bir kez daha gösterdiği ve vatanı için kıyasıya mücadele verdiği yer olduğunu söyleyen Ahmet Kara, Çanakkale’de canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli-isimsiz kahramanların, Türk varlığının teminatı olduğunu ifade etti.
Vali Kara, “Şayet 100. yıldönümünü anma onuruna eriştiğimiz bu savaş kaybedilseydi, bugün gururla yaşadığımız bu topraklarda bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti bulunmayacaktı.
Hiç şüphesiz varlığımızı borçlu olduğumuz, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimize karşı minnet borcumuzu tam anlamıyla ödememiz mümkün değildir. Ancak Devletimizin şehit yakınları için yaptığı düzenlemeler, toplumumuzun sahiplenme duygusu ile birleştiğinde üzüntülerimiz bir nebze de olsa hafiflemektedir.
Devlet olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize elimizden geldiğince sahip çıkmaya devam edecek, gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, bütün imkânlarımızı onlar için seferber edeceğiz.
Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.
(Çorum Valiliği)
Editör: TE Bilisim