Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, “Bu etkinlik sonrasında Kore büyükelçiliği ile bir dizi başka etkinlikleri yapmak ve Çorum'a turist getirebilmek içinde görüşmeler yapıyoruz" dedi.

Kore-Türkiye ilişkilerinin 60. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlik, bugün saat 19.00'da Ankara'da Milli Kütüphane Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek. Açılış konuşmaları ve sinevizyonla başlayacak etkinlikte ayrıca Prof. Dr. Tayfun Yıldırım tarafından "Hititlerde Müzik" konulu bir sunum yapılacak. Daha sonra ise Kore geleneksel sazları ile Hitit uygarlığında kullanılan sazlarla ortak performans sunulacak. Açılacak sergide ise Kore gazisi fotoğrafları ile Hitilerde dans, müzik ve sosyal yaşam konulu fotoğraflar yer alacak.

Alper Bilan, etkinlik hakkında şu bilgileri verdi:

"Vakıf 19 olarak yaklaşık bir yıldır Çorum ilini ve kültürünü ulusal ve uluslararası platformlarda Çorum halkına yakışacak ve tamamını temsil edecek şekilde kimseyi ayırmadan ötekileştirmeden üst düzey tanıtım faaliyetleri ile kaliteyi ön plana çıkararak ilimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Kore Büyükelçiliği; bu yılın Türkiye ve Kore arasındaki ilişkilerin 60. yılı olması sebebiyle Türkiye genelinde birçok etkinlik yapmaktadır. İki ülkenin geçmişten gelen ilişkileri açısından değerlendirdiğimizde dünyada birbirine en dost hane şekilde davranan ve "kan kardeş" diye hitap edebilen bu iki ülkenin bu anlamlı ortaklığında Çorum ve Çorum'a ait Hitit uygarlığının yer alması ve tanıtılması için maddi ve manevi destekler vererek bu etkinlik organizasyonunun ortağı olduk. Vakıf 19 olarak her zaman ileriye dönük vizyonu olan kısa ve uzun vadede ilimize pozitif katkıları olacak projeleri hazırlamayı ve bu projeleri kentimize mal etmeyi bir ilke edindik. Çorum ilinin temsilinde yüz akı olacağına inandığımız bu etkinlikte 1 yıllık bir süreçte bir büyükelçilikle vakıf 19 ismini yan yana yazdırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu etkinlik sonrasında Kore büyükelçiliği ile bir dizi başka etkinlikleri yapmak ve Çorum'a turist getirebilmek içinde görüşmeler yapıyoruz. Etkinlik davetiyeleri ve bastırılmış afişler bizzat Kore Elçiliği tarafında birçok kişiye ulaştırılacak ve afişler üniversitelerde dağıtılacaktır. Bu çalışmaların kent tanıtımımıza büyük faydalar sağlayacağını ümit ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim