“Vakıf 19 Elçiliklerde” adlı program kapsamında Vakıf 19 yönetiminin ilk durağı ise Bulgaristan Başkonsolosu Hüseyin Ergani oldu. Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan ve Çorumlu sanatçılar tarafından gerçekleştirilen ziyarette Alper Bilan Ergani’ye programa davet ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Hüseyin Ergani ise, tarih ve kültür bakımından eski köklü bir ilin Bulgaristan’da kendi kültür ve sanatlarını tanıtması için gösterdikleri çabadan dolayı Alper Bilan ve katılımcılara teşekkür etti.

Program kapsamında Polivdov Antik tiyatroda Hitit kıyafeti defilesi ve yine Hitit Çalgıları ile Çorum Türküleri programı düzenlendi. Programın açılışında Başkonsolos Ergani ve Vali Yardımcısı açılış konuşması yaptı. Programı Elçilik ve Başkonsolosluk seviyesinde birçok kesimden insan beğeni ile seyretti.

Etkinliğin Plastik Sanatlar Sergisi’nde ressamlar Doç.Dr. Bünyamin Balamir, Nilgün Ayşecik Çevik, Kadir Şişginoğlu, Aynur Gündoğan, H.Güler Dişbudak, heykeltraş Hüsna Dişbudak, baskı sanatçısı Kevser Kartal’ın eserleri sergilenirken, “Hititlerde Dans, Müzik ve Kostüm” konulu Fotoğraf Sergisi ve sunumların Sanat Koordinatörü olarak Prof. Dr. Tayfun Yıldırım, Sanat Yönetmeni olarak Alper Bilan, düzenleyici olarak ise Erdem Altun ve Gürkan Ertek görev aldı. Ayrıca Hitit Defilesi Sanat Yönetmeni M. Fatih Sucuoğlu olurken, Hitit dönemi enstrümanlarıyla konserin solistliğini Nazlı Öksüz yaptı. Konserde müzisyen olarak ise Çağatay Akyol, Ferhat Erdem, Erdem Şimşek, Cemal Kızıltaş ve Bülent Yanıkoğlu görev aldı.

Vakıf 19’un Bulgaristan programının Burgaz ve Varna illerinde devam edeceği belirtildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim