21. Dönem Çorum Milletvekili, MHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Vahit Kayrıcı, Türkiye’nin ekonomi, dış politika ve ülke bütünlüğü açısından duvara tosladığını belirterek, “Milletimiz, 7 Haziran’da yepyeni bir sayfa açarak, karanlık dönemi geride bırakacaktır” dedi.
MHP eski İl Başkanı Av.Fatih Mehmet Arslan ile birlikte dün gazetemizi ziyaret eden Vahit Kayrıcı, MHP’nin de koalisyon ortağı olduğu hükümetin 2002’de AKP’ye devrettiği Türkiye’nin, her bakımdan daha iyi konumda olduğunu rakamlarla anlattı.
O dönemde 47 kuruş olan buğdayın bugün 58 kuruş olduğunu, buna karşılık mazotun litresinin 95 kuruştan 3.5 liraya çıktığını, enflasyonun iddia edildiği gibi yüzde 100’lerde değil, yüzde 28 düzeyinde olduğunu, bugün de aynı sepet uygulandığı takdirde enflasyonun bu oranın altına düşmeyeceğini ifade eden Kayrıcı, “Borçlarımız ise 218 milyar dolardan 600 milyar doların üzerine çıktı. Üstelik özelleştirmeden 80 milyar dolar para girdi. Terör sıfırdı, Güneydoğu’da devlet otoritesi sıfırlandı. Devlet elektrik parasını tahsil edemez hale geldi.” diye konuştu.
Dış politikanın yerlerde süründüğünü, Türkiye’nin selam verecek komşusunun kalmadığını, Türkiye’nin Kandil-İmralı hattına mahkûm edildiğini vurgulayan Vahit Kayrıcı, bunca rezaletten sonra Erdoğan’ın “yanılmışım” deme hakkının bulunmadığını söyledi.
Çorum’a AKP döneminde yapılmış tek bir ciddi sanayi yatırımı gösterilemeyeceğini de belirten Kayrıcı, “Altyapı yatırımlarının çoğu, bizim dönemimizde planlanmış, ihale edilmiş, kaynağı bulunmuş yatırımlar. Cumhuriyet tarihinde yapılanların fazlasını biz yaptık şeklinde bir algı oluşturmaya çalışıyorlar, ama kesinlikle gerçek değil ve zaten aklı başında hiç kimse de inanmıyor” dedi.
Editör: TE Bilisim