TSO Meclis Toplantısı’nda ülke ve ilimiz gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak önümüzdeki dönemdeki hedeflerini anlatan Milletvekili adayı Kayrıcı, ilimizin bu iktidar sayesinde gariban bir Anadolu kenti haline getirildiğini vurguladı.
13 yıllık tek başına iktidarın bu ülkede Menderes’e bile nasip olmadığını dile getirerek 2002 yılından beri ülkede yaşanan gelişmelere değinen Vahit Kayrıcı, “Sanayiciler meseleleri bizlerden daha iyi biliyor. Ukalalık yapmak istemem ama önemli olan insanların insanlara, insanların kurumlara ve kurumların kurumlara olan güveninin sarsılmamasıdır. Bu iktidar döneminde bu güven sarsıldı. 13 yıl içinde gelinen noktada insanlar bugün 12 Eylül’den daha gergin durumdalar. Kimse birbirine güvenmiyor. Hakimin verdiği karar yüzünden içeri atıldığı, din adamlarının verdikleri kararlarla sırtlarında benzin bidonu ile cehenneme gittiği noktada haksız rekabet de artar. Bugün Türkiye’nin bir bölgesinde devlet yok. Bundan dolayı diğer bölgelerin sanayicileri zor durumda. Orada alamadıkları vergi, sigorta primi, fatura tahsilatını diğer bölgelerden alıyorlar. Eğer bir ülkede 13 yıl tek başına iktidar olunuyor ise o ülkenin patlama yapması ve bölgesinde parlaması gerekiyor” dedi.
2002’de 200 milyar dolar olan dış borcun 480 milyara ulaştığını, 80 milyar dolarlık özelleştirme geliri elde edildiğini, çözüm süreci denen hadisede devletin askerinin garnizona; polisinin karakola hapsedildiğini anlatan Kayrıcı, “Bu iktidar doğru bir iktidar olsa 13 yılda Türkiye bölge lideri olurdu. Gelinen noktada selam verilecek komşu bile kalmadı” dedi.
AKP iktidarı döneminde daha önce 13 milyar diye söylenen Çorum yatırımlarının 7.5’a kadar indiğini, Çorum’un bu yatırımı almış olması halinde uçması gerektiğini ve Çorumlunun aklına hakaret edildiğini belirten Kayrıcı, önümüzdeki dönemde trenyolu güzergahının tartışılması, plansız projesiz bir yatırıma imza atılmaması gerektiğini anlattı.
Havaalanına bile Çorum ismini ekletemeyen iktidar partisi milletvekillerinin bu kente verebileceği birşeyleri olmadığını dile getiren Kayrıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayicinin önü açılması gerekiyordu. Ama bunlar Çorum gibi tuğlanın kiremitin kalbinin attığı bir kentteki hastanenin inşaatında bile gaz beton kullandırıyorlar. Bunların Çorum’u düşünmedikleri gün gibi açık. Çorum’u düşünen bir milletvekili gerekirse partisi ile kavga edebilmelidir. Bir yerlere yalakalık ederek bu kente faydalı olunamaz. Seçimden seçime gelip nutuk atmakla bu işler çözülmez. Biz milletvekili olduğumuzda zengin giderken fakirdik. Başkaları gibi 30 tane okul yaptırmadık. Arabaları garajımıza sıra sıra dizmedik. Siz Çorum için yapılanı da yapılmayanı da görüyorsunuz. Bunlar öyle bir iktidar ki berberliği berbenden çok, kasaplığı kasaptan çok biliyorlar. Bunlar herşeyi bizden iyi biliyorlar ve kimseye bir şey danışmıyorlar. Eğer Allah nasip ederse biz yapılacak her işi Çorumluya danışacağız. Çorum’u sahipsiz bırakmayacağız. İstanbul’da asansör düşüyor, Çorum’a müfettiş yolluyorlar. Bunlarda buna izin veriyor. Çorum işte bu kadar sahipsiz bırakıldı. Çorum bunların döneminde hakettiğini alamadı. Her zaman devletin yanında olan Çorum’a bir dönem daha hizmet nasip olursa neler yapılabileceğini yine göstereceğiz”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim