AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saylan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve bazı partililer de hazır bulundu.
Yem ve gübrede KDV’nin kaldırılacağını ve bunun üreticiye katkı sağlayacağını anlatan Mehmet Saylan, 5 dekar altında belirlenen bitkileri ekenlere destekler verileceğini söyledi. Seralara işyeri elektriği değil, sulama suyu elektriği fiyatından elektrik verileceğini dile getiren Uslu, ayrıca seracılık yapmak isteyenlere özel faizsiz kredi kullandırılacağını anlattı. 8 milyon hektar alanda tapulaştırma yapmayı planladıklarını ifade eden Uslu, arazisini büyütmek isteyen ehil mirasçılara da faizsiz destek verileceğini kaydetti.
Hedeflerinde 10 milyon dekar alanın sulanabilir arazi haline getirilmesinin de bulunduğunu kaydeden Salim Uslu, bunun gibi bir çok projelerinin bulunduğunu ve bunların hayata geçirilebilmesi için de istikrara ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi. İstikrarsızlığın olduğu yerlerde sıkıntının da olacağını belirten Uslu, tarımsal kredi kullanma oranının 21 kat arttığını ve 194.3 milyon liraya ulaştığını ifade etti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim