Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan eğitim gezisi Cumartesi gününe kadar devam etti. Çorum Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun önderliğinde gerçekleşen geziye Oda Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Murat İlter başta olmak üzere çok sayıda oda üyesi esnaf eşlik etti.

Schaeffler Group’ta çift kavramalı DSG şanzıman eğitiminden geçen oda üyeleri daha sonra uygulamalı eğitime geçerek, ardından sertifika programına katıldılar. Sertifikalarını Oda Başkanı Necmettin Uzun ve firma yetkililerinin elinden alan binek ve hafif ticari araç tamircisi esnafı, eğitimden kalan zamanlarını ise İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezerek geçirdiler.

Çorum’dan 33 kişinin katıldığı eğitim gezisinde Schaeffler Grup’un ardından Başbuğ Grup’a geçen oda üyeleri burada da yedek parçanın alınış-kullanış ve yedek parça garantisinin nasıl olması yönünde eğitimden geçtiler. Yedek parçaları yakından tanıyarak nasıl monte edileceği yönünde uygulamalı eğitim gören ustalar, daha sonra fabrikayı yakından tanıdılar. Son olarak ise tamirci esnafına yönelik hediye çekilişi yapıldı ve oda üyelerine çeşitli hediyeler fabrika yönetimi tarafından takdim edildi.

Oda Başkanı Necmettin Uzun, kendilerine bu fırsatı veren Schaeffler ve Başbuğ Oto Yedek Parça yetkililerine teşekkür ederken, önümüzdeki aylarda bu eğitimlerin devam edeceğini söyledi. Eğitimin Çorum’da verilmesi için firma yetkilileri ile görüşen Uzun, firma yetkililerinin kendilerine olumlu yanıt verdiklerini ve eğitimin Amasya, Tokat, Kastamonu, Samsun, Çankırı illerini kapsayan ustalarla birlikte Çorum’da verilmesinin planlandığını açıkladı.

ODAYA OTOMATİK ŞANZIMAN APARATI HEDİYE EDİLDİ

Başbuğ Grup tarafından Oto Tamirciler Esnaf Odası’na otomatik şanzıman aparatı hediye edildi.

Başkan Uzun aparatın tüm oda üyesi esnafın kullanımına açık olduğunu ifade ederken, aparatı kullanmak isteyen esnafın odadan temin edebileceğini, kullandıktan sonra tekrar odaya teslim edeceğini söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim