Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Karadağ, yeni anayasa ve Başkanlık Sistemi konusunda önemli bir mesafe kat edildiğini belirterek, önümüzdeki Mart ayı sonu ya da Nisan ayı başında bu konuda yapılması plânlanan referandum için bütün teşkilat olarak elbirliğiyle çalışacaklarını söyledi.

Mehmet Karadağ, Cumartesi günü Anitta Otel’de gerçekleştirilen AKP Aralık Ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda partililere hitap etti.

Toplantıya AKP Kurucu Üyesi ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Ali Yüksel Kavuştu, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Teşkilat Başkanlığı Çorum Koordinatörü Recep Yıldırım, Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Divan Kurulu Başkanlığı’nı Recep Yıldırım’ın üstlendiği toplantıda ilk olarak AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajı okundu. Ardından kürsüye gelen Mehmet Karadağ, yaklaşık 10 yıl sonra İl Başkanlığı görevine yeniden getirilmesi dolayısıyla büyük onur duyduğunu belirterek, “Ben bu partide efendi ya da amir olarak değil, hizmetkâr olarak çalışacağıma söz veriyorum.” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren Çorum’a en iyi hizmeti sunabilmek için Milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ve belediye başkanları ile aylık toplantılar yapmayı sürdüreceklerini kaydeden Karadağ, “İl Teşkilatı olarak bizim görevimiz, birlik ve beraberlik içerisinde koordinasyon sağlamaktır. Çorum’a daha etkin hizmetler getirebilmek için teşkilatlarımızdan aldığımız raporlar doğrultusunda hep birlikte çalışacağız.” diye konuştu.

Terör olaylarının azalmasında kurucu liderleri Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı tutumunun etkili olduğunu kaydeden Karadağ, “Birileri kıskansa da çatlasa da patlasa da o ‘uzun adam’ dünya liderliği konusunda emin adımlarla ilerliyor. Biz de bu yolda tüm teşkilat olarak kendisine en büyük desteği vermeye hazırız. Mart ayı sonu ya da Nisan ayı başında gündemde olan yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi referandumunda tüm gücümüzle çalışacağız. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Ak Parti’nin adına yakışır bir performans sergileyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ardından kürsüye davet edilen AKP Kurucu Üyesi ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, yaptığı kısa selâmlama konuşmasında “Milletvekilliğimiz bitti diye hizmetten ayrılmış değiliz. Çorum için çalışmalarımızı Genel Merkez’de sürdürüyoruz.” dedi.

Muzaffer Külcü, Ahmet Sami Ceylan, Salim Uslu ve Murat Yıldırım’ın konuşmalarının ardından AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı, basına kapalı olarak devam etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim