Yarışmanın finali 10 Mart Salı günü Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törenin ardından aynı günün akşamı Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu’nda “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” konulu konferans düzenlendi. Konferans öncesi yapılan yarışmalarda da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Programda selamlama konuşması yapan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdür Hacı Ömer Atılgan, okullarında yapılan çalışmaları anlatarak projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Ardından kürsüye gelen DÜÇGED Şube Başkanı Osman Yüztgenç de, çevresine karşı olumsuz davranışlar sergileyerek yetişen gençlerin kendisine, ailesine ve topluma zarar verdiğini söyledi. Yüztgenç, gençlerin Milli Şairi öğrenmeleri ve örnek almaları için bu projeyi başlattıklarını ifade etti.
Konferansını vermek üzere kürsüye gelen A. Vehbi Vakkasoğlu ise, Akif’in hayatından çeşitli örnek davranışları anlattı. Vakkasoğlu, “Akif Dede, her yönüyle adam gibi adamdı. Bizim uzmanlarımız gençlerimize başarı örneği olarak Avrupalıları anlatmaktan vazgeçip kendi değerlerimizi, başta da Akif Dede’yi anlatmalıdır. Çünkü olumlu her hususta en üst örneklerini onda bulmak mümkün” dedi.


(Haber Merkezi)


Editör: TE Bilisim