Çorum’da uyuşturucu madde bağımlılığı ile etkin bir mücadele gerçekleştirmek, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla Çorum Valiliği koordinatörlüğünde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Sekretaryasıyla Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu’nun düzenli olarak toplanarak, alınan kararların uygulamaya konulmasının sağlandığını ifade etti.

Uyuşturucu ile mücadelenin Çorum’daki tüm kurumların ve sivil toplum örgütlerinin temel meselesi haline geldiğini belirten Kelepircioğlu, Çorum İli Uyuşturucu ile Mücadele İl Aksiyon Planında belirlenen stratejilerin titizlikle gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini anlattı.

Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde “Madde Bağımlılığı Danışma Birimi” oluşturulduğunu ifade eden Kelepircioğlu, madde bağımlılığı konusunda seminerler verildiğini anlattı. Tütün ve tütün mamullerinin kullanımının önlenmesi konusunda da çalışmalar yapıldığını belirten Kelepircioğlu, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele konusunda da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimler verildiğini vurguladı.

Kelepircioğlu, metruk binaların genel itibariyle suç işlemek maksatlı kullanıldığı ve zamanla uyuşturucu, uçucu madde ve alkol kullanımı, fuhuş vb. suçların odağı haline geldiğinin gözlemlendiğini, güvenlik bakımından doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevre sakinlerine verdiği rahatsızlık sebebiyle de üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunun bilindiğini ifade ederek metruk durumda bulunan 80 binanın belediye tarafından yıkıldığını kaydetti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim