Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Murat Ayrancı, Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Derneğinin Çorum Merkezli olarak kuruluşunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Uyuşturucu ve Madde bağımlılığının ülkemizin maalesef kanayan yarası olduğunu, Uyuşturucu ve madde bağımlılığından kaynaklanan birçok suç unsuru ortaya çıktığını belirtti. Murat Ayrancı, devletimizin bu hususa büyük bir hassasiyet ile yaklaştığını, Devletimizin çeşitli kurum ve kuruluşları Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele konusunda çeşitli bilinçlendirme, önleme, vazgeçirme, tedavi ve eğitim faaliyetlerinde bulunmakta olduğunu ifade etti.


“UYUŞTURUYLA MÜCADELE MİLLİ MÜCADELEMİZİN BİR PARÇASI”
Kurucu Başkan Ayrancı, Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele milli mücadelemizin bir parçası olduğunu, Türkiye’nin dört bir köşesinde yasayan bireylerin ortak sorunu olduğunu aktardı. Aydınlık ve Sağlıklı yarınlarımız için mücadeleye ortak olmanın zorunlu olduğu ve bu mücadeleyi sadece devletimizin omuzlarına yüklemek doğru olmadığını dile getirdi.
Ayrancı, Uyuşturucu ile mücadele eden Kolluk Kuvvetlerine ve Sağlık Bakanlığına destek olmak amacıyla gençleri bilinçlendirmek, aileleri eğitmek, bağımlılık çeşitleri hakkında topluma bilgi vermek, önleyici tedbirleri belirlemek ve halkımızla paylaşmak, tedavi olmak isteyenlere tedavi ve rehabilitasyon konularında yardımcı olmak amacıyla bu derneği kurduklarını söyledi. “Sağlıklı Yarınlar” için uyuşturucu ve bağımlılıkla Mücadele konusunda büyük bir titizlikle ve hassasiyet ile çalışıp bu büyük mücadelenin sonuna kadar bir parçası olacaklarının altını çizdi.
“SADECE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ETMEYECEĞİZ”
Ayrancı, son zamanlarda aile yapımızı, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi tehdit altına alan tutun, alkol, madde bağımlılığı, teknolojinin yanlış kullanımıyla ortaya çıkan bilinçsiz Telefon, bilgisayar ve bilgisayar oyunları, televizyon-tablet ve benzeri bağımlılıklar ile mücadele etmek öncelikleri arasında olduğunu da dile getirdi.
UBA-DER’in sadece şehir merkezinde değil tüm ilce, kasaba ve köylerimize, en ücra köşelere kadar şubeleşme yöntemi ile mücadeleye dahil olacağını ifade eden Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Murat Ayrancı, Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Derneğinin vatanımıza, milletimize ve güzel şehrimiz Çorum’a hayırlı olmasını diledi. Ayrancı ayrıca Çorum sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak’a derneğin kurulma çalışmaları sırasında katkılarından dolayı teşekkür etti.(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim