Çorum Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele ekipleri tarafından geçtiğimiz yıl sokak satıcılarına yönelik çalışma başlatması üzerine Kunduzhan Mahallesi Farabi Caddesi üzerinde seyir halinde olan Y.Ü’ye ait otomobil durduruldu.

Otomobilde yapılan aramada torpidonun üzerinde bulunan açık bölmede poşet içerisinde, 575 adet uyuşturucu extacys olduğu değerlendirilen hap elde edildi. Aracın sürücüsü Y.Ü., polis tarafından gözaltına alındı ve otomobile el konuldu.

ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE TUTUKLANDI

Emniyet’teki sorgusu tamamlanan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Çorum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan hakkında dava açılan Y.Ü.’nün yargılanması tamamlandı. Dün karar duruşmasına çıkan tutuklu sanık, suçlamaları kabul etmedi.

“MERAKTAN ARACIMA KOYDUM”

Mahkeme heyetine ifade veren sanık, “Olay günü aracımla seyir halindeyken Eski Ekin yolu üzerinde yol kenarında tanımadığım ve hareketlerinden şüphelendiğim kısa boylu bir şahsı gördüm. Aracımdan indim ve bulunduğu yerde poşet içerisinde bir şeyler gördüm. Meraktan aracıma koydum. O kişi ise motosikletiyle olay yerinden ayrıldı” dedi.

“POŞETİ POLİSE TESLİM EDECEKTİM”

Tutuklu sanık “ Zaten ben küflenmiş poşet içerisindekileri polise teslim edecektim. Ben ne olduğuna bile bakmadım. Beraatımı istiyorum” dedi.

YAKINLARI HAPİS CEZASINI DUYUNCA AĞLADI

İfadeyi tamamlayan mahkeme heyeti duruşmaya 10 dakika ara verdi. Verilen ara sonrası kararını açıklayan heyet tutuklu sanığı 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşmayı izleyen sanık yakınlarının bazıları ise verilen karar sonrası gözyaşı döktü.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim