Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse, ilçe belediye başkanları ve ilçe teşkilat başkanları ile yöneticilerin hazır bulunduğu toplantıda 16 Nisan referandumunun sonuçları masaya yatırıldı.

Referandumu güle oynaya, hiçbir sıkıntı yaşamadan geride bıraktıklarını ifade eden İl Başkanı Mehmet Karadağ, Çorum’da güzel bir netice alındığını söyledi.

“Çorum teşkilatını tebrik ediyorum, kutluyorum. 16 Nisan’da yapılan halk oylamasından yüzde 65 oy almak suretiyle ve ilçelerde en az Türkiye ortalamasının 6 puan üzerinde fark yaparak iyi bir sonuç elde edildi. 1 Kasım seçimlerine göre Çorum’da yüzde 4 oranında artış yaşandı” diyerek, konuşmasına başlayan Mustafa Ataş ise, “Uyum her zaman başarıyı, uyumsuzluk ise başarısızlığı getirir. Çorum’da belediyesiyle, milletvekilleriyle, teşkilatlarıyla uyumlu bir çalışma ortaya konuldu. Belediyelerimizin hizmetlerinin halkımıza yansıması da seçim sonuçlarını hiç şüphesiz olumlu yönde etkiledi” dedi.

Ak Parti’nin her zaman Türkiye’de ilklerin partisi olduğunu kaydeden Ataş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu kapsamda 16 Nisan’da da ilkler yaşandı. Türkiye’de yönetim sistemine ilişkin bir değişiklik oylandı. Milletimiz bu değişikliğe yüzde 51 oranında ‘evet’ dedi. Bu işi sulandırmaya çalışan bir ana muhalefet partisi var. Ne yazık ki milletin iradesine saygı duyma gereğini hissetmeden seçim sonuçlarını yüksek yargıya taşıdılar. Sonrasında ise AİHM’e götürüleceğini söylüyorlar. Oysa millet bu konuya ilişkin cevabını 16 Nisan’da verdi.

18 maddede değişikliğinin önünün açıldığı halk oylamasının ardından 3 madde hemen yürürlüğe girdi. Bunlardan ilki askeri mahkemelerin kapanmasına ilişkin madde, ikincisi Cumhurbaşkanımızın tekrar kurucusu olduğu partiye dönmesi, üçüncüsü ise HSKY seçimleri.

Cumhurbaşkanımız, 21 Mayıs Pazar günü 3. Olağanüstü Büyük Kongre ile yeniden Ak Parti Genel Başkanı olacak. 15 yıldır her alanda değişime ve dönüşüme imza attık. Ak Partimiz bu dönemde hiçbir sorun yaşamadan siyasi yolculuğunu devam ettirdi. Bu dönemde 3 genel başkan değiştirdik.

2019’da yapılacak olan seçimlerde Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak. Milletvekillerinin seçileceği sandık ayrı, cumhurbaşkanının seçileceği sandık ayrı olacak. Heyecanımızı kaybetmeden 2019’un hazırlıklarına şimdiden başlamalıyız” dedi.

Ataş, konuşmasını 16 Nisan’daki referandumda yüksek miktarda ‘evet’ oyu çıkan Boğazkale, Uğurludağ, Bayat ve İskilip ilçelerini tebrik ederek sonlandırdı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim