Tayland’da tutuklu bulunan 300’e yakın Uygur Türk’ünün Kızıl Çin’e iadesine engel olmak ve onların Türkiye’ye ulaşmasını sağlamak amacıyla bir kampanya başlatan Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, imzaladıkları mektupları Başbakanlık’a gönderdi.
Dernek Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, beraberindeki dernek üyeleri ile birlikte imzaladıkları mektupları göndermek üzere dün öğle saatlerinde Merkez Postane’ye geldi. Burada bir açıklama yapan Sözüdoğru, Uygur Türkleri’nin yaşadıkları zulüm ve baskılara karşı mektup kampanyası başlattıklarını belirterek, Uygur Türkleri özgürlüklerine kavuşana kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi.
2 binin üzerinde imza topladıklarını ve Çorum halkının bu zulme büyük tepki gösterdiğini belirten Sözüdoğru, “Öz be öz kardeşimiz olan Uygurlar, özgürlüklerine kavuşuncaya, ana vatanlarında en az bir Filistinli, bir Suriyeli, bir Iraklı kadar öz evlat muamelesi görünceye dek mücadelemiz devam edecek” dedi.
Tayland’da tutuklu bulunan Uygur Türk’lerinin Türkiye’ye ulaştırılması gerektiğini ifade eden Sözüdoğru, “Postaya verdiğimiz mektuplar ile hükümetimizden talebimiz, Tayland’da tutuklu bulunan 300 kadar Uygur Türk’ünün Kızıl Çin’e iadesine engel olmak ve onların Türkiye’ye ulaşmasını sağlamaktır. Bu kardeşlerimizin de en azından Suriyeli, Iraklı ve diğer yabancı ülke göçmenlerine gösterilen yardımseverlik duygularından nasiplenmelerini istemekteyiz” diyerek mektup kampanyasına destek olan herkese teşekkür etti.
Basın açıklamasından sonra, toplanan mektuplar Başbakanlık’a iletilmek üzere gönderildi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim