Sağlık çalışanlarının, attığı imzanın arkasında durmayan ve çalışanın hakkının elinden alınmasına ses çıkarmayan yetkili sendika nedeniyle sürekli mağduriyetler yaşadığına dikkat çeken Mehmet Fatih Gök, “4/C’lilere kadro, yıpranma payı ile ilgili çalışma, refakat izinleri, Kitlerdeki sözleşmeli personellerin yıllık izinlerinin devri ve 112 çalışanlarına nakdi yemek yardımı yapılması gibi karar altına alınan ve yasalaşan düzenlemeler kâğıtta kalmış uygulanmamıştır. Çalışanın sesi olmak yerine idarenin nefesini solumayı tercih edenler de buna sessiz kalarak sus pus olmuşlardır.” diye konuştu.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Gök konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“112 çalışanlarına yemek yardımının nakdi olarak ödenme meselesi çalışanın nasıl mağdur edildiğinin ve yetkili sendikanın bunu nasıl savsakladığının en bariz örneğidir. Bilindiği üzere toplu sözleşmede 112 çalışanları için olumlu sayılabilecek bu tek düzenlemenin yürürlüğe girme tarihi 1 Ocak 2016 idi. Bu tarihten itibaren 112 çalışanlarına nakdi olarak yemek yardımı yapılacaktı. Fakat Ocak 2016 geldiğinde yemek yardımı yasal zorunluluk olmasına rağmen nakdi olarak ödenmedi 3 ay ertelendi. Sonra yine ertelendi. Bu süreçte ne yazık ki imzayı atan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen ne bir açıklama yaptı, ne bir başvuruda bulundu ne de bir dava açtı. Bakanlık ne yaparsa kabul etti. Mesele çalışanın hakkı olunca kulağının üstüne yattı.

Bakanlığın bu tavrına biz itiraz ederek kanun hükmündeki toplu sözleşmenin gereğini yerine getirin dememize rağmen imzayı atan Malum yetkili sendika yine sustu. Bu acizlik yüzünden 112 çalışanları mağdur edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim