Memur ve emeklilerin son derece kıt imkanlarla yaşamak zorunda bırakılmış bir kesim olduğunu ve onların devlet denilen kavramı somutlaştıran insanlar olduğunu anlatan Aydın, “Toplu Sözleşme sadece yetkili olma ve masayla sınırlı değildir. Masa dışındaki her türlü tepkinin gücü Toplu Sözleşmenin önemli bir parçasıdır. Bu aşamada kamuoyunun bilgisi dahilinde olmayan birkaç hususu açıklamak gerekmektedir. 2012 yılından bu yana önceki üç dönemde olduğu gibi, maalesef bu Toplu Sözleşme Görüşmelerinde de memurları Memur-Sen 13, Türkiye Kamu-Sen 1, KESK 1 üyeyle temsil edecektir” dedi.

Toplu Sözleşmede, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince, Kamu Çalışanları Heyeti adına Yetkili Konfederasyonun Genel Başkanı ile Kamu İşveren Heyeti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başkan sıfatıyla yetkili olduğunu ve her iki heyette bulunan diğer üyelerin karşı çıkmasına rağmen bu iki kişinin Toplu Sözleşme metnini imzalamasının görüşmelerinin tamamlanmasına neden olduğunu söyleyen Selim Aydın, Yetkili Konfederasyonun Toplu Sözleşme masasından kalkması halinde ise 2. büyük konfederasyon ve sendikanın toplu sözleşmeyi bağlama hakkına sahip olduğunu anlattı.

Aydın, “Bu Toplu Sözleşme döneminde de üyelerimizin istek, dilek ve beklentilerinden oluşan taleplerimizle sonuna kadar masada olacağımız ve bunların gerçekleşmesi için olağanüstü bir çaba sarf edeceğimiz aşikardır.

Editör: TE Bilisim