Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Çorum Şubesi’nin temsilciler toplantısı önceki gün İkinci Bahar’da gerçekleştirildi. AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ve sendika üyelerinin katıldığı toplantıda çalışma hayatına dair sorunlar ve öneriler görüşüldü.

Hizmet-İş Şube Başkanı Mustafa Köroğlu’nun kısa bir selamlama konuşmasının ardından söz alan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, “Üye sayımız 300 bini geçti. Bu sayıya ulaşmamızda hepinizin büyük emeği var. Bu sendika, çalışanların başını eğdirecek hiçbir hareketin içerisinde yer almadı. Biz Hizmet-İş olarak işimize bakıyoruz. Diğer sendikaların ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Üyelerimizin haklarını ileri taşıma mücadelesi içerisindeyiz” dedi.

Sendika olarak sorumluluklarının büyük olduğunu belirten Keskin, “315 bin arkadaşımızın sorumluluğunu ve vebalini üzerimize almış bulunuyoruz. Ciddi anlamda emek ve mesai harcıyoruz. Kadroya geçmekle sorunlar bitmedi. Tam tersi birikmiş sorunlar gün yüzüne çıktı. Tüm bu sorunları siz üyelerimizle birlikte aşacağız. İktidarda kim olursa olsun, siz güçlüyseniz herkes sizi muhatap almak zorundadır. Sorunların çözümü birlikte mücadele etmekten geçiyor. Burada önemli olan toplu sözleşme düzenine geçmiş olmak. Bu durum, kadroya geçmekten daha önemli.

Sendika olarak sürekli enflasyon farkını istiyoruz. Çünkü ücretler enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Toplu sözleşme düzenine geçilmesi ile birlikte sorunların da çözüleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ BİR DAVANIN TEMSİLCİSİ”

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ise, “İyi ki Hak-İş, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, TÜGVA gibi kurumlar var. Mevcut tüm kazanımlar bu kurumların sayesinde elde edildi. Kat sayı adaletsizliği, başörtüsü yasağı ve diğer tüm yasakların kaldırılmasında bu kurumların büyük emeği oldu” dedi.

Hak-İş’in bir davanın, bir misyonun temsilcisi olduğunu belirten Aşgın, “Hak-İş’i sadece bir sendika olarak görmüyorum. Benim için bir sendikadan da öte çok büyük bir anlam ifade ediyor. Kendimi de Hak-İş ailesinin bir mensubu olarak görüyor ve bu ailenin içerisinde olmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Tüm dünyanın gözünün şu anda Türkiye’nin üzerinde olduğunu söyleyen Aşgın, “Bunun için iri olmamız, diri olmamız ve bir olmamız lazım. 31 Mart’a kadar gece-gündüz çalışmak zorundayız. Eğer ki Hak-İş, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan güçlü olmazsa, hiçbir mazluma kol kanat geremez. 31 Mart seçimlerini sadece bir seçim olarak görürsek yanılırız. Bu, davamızın seçimidir. Recep Tayyip Erdoğan’ın referandumunun seçimidir” ifadelerini kullandı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim