Dost Haber Gazetesi’nin haberine göre önceki akşam CHP eski milletvekilleri Şükrü Bütün, Ferudun Ayvazoğlu, CHP eski İl Başkanı Gazi Özkubat, Çorum Mimarlar Odası eski Başkanı ve CHP eski Belediye Başkan aday adaylarından Turan Damar, CHP eski Milletvekili aday adaylarından Cemal Çetinyılmaz, CHP Belediye Meclis Üyeleri Levent Çöphüseyinoğlu, Özgür Kılıç, Mehmet Tahtasız, Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, Bahçelievler eski Muhtarı Hasan Kaya, bazı köy derneği başkanları ile bir grup partili arkadaşıyla bir araya gelen CHP Milletvekili aday adayı Muharrem Bozdoğan, tüm katılımcılardan destek istedi.
2011 seçimlerinde şehir merkezinde en yakın rakibine 300 fark attığını ancak daha sonra ilçelerden gelen oylarla az bir farkla 2. sıraya düştüğünü kaydeden Bozdoğan, “Sizlerin de desteğiyle 29 Mart’ta yapılacak olan seçimlerden bu kez birinci olarak çıkmak istiyorum. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti ve Çorum’u seven tüm üyelerden destek bekliyorum” dedi.
Bundan sonraki seçim çalışmalarına yoğun olarak kent merkezinde devam edeceğini kaydeden Bozdoğan, diğer CHP aday adaylarına da başarılar diledi. Bir önceki seçim çalışmalarında olduğu gibi seviyeli ve kimseyi kırmadan bir seçim çalışması yürüttüğünü vurgulayan Bozdoğan, yaptığı konuşmalarda şunları söyledi; “ Bu bir demokrasi yarışıdır. Partimiz çok çağdaş ve demokratik bir karar vererek aralarında Çorum’unda bulunduğu birçok ilde adaylarını ön seçimle belirleyecek. Bu küçümsenecek bir kar değildir. Yani bizim partimizde milletvekili olacak kişiler parti liderinin iki dudağı arasında değildir. Adayınızı sizler belirleyeceksiniz.
Sizlere nutuk atmak, solculuk dersi vermek haddime değil. Sizler benden daha iyi solcusunuz, bedeller ödeyen kişilersiniz. O nedenle sizler kimlere oy verileceğini, kimlere verilmeyeceğini çok iyi biliyorsunuz. Cumhuriyetin nasıl yok edildiğine içiniz kan ağlayarak şahit oluyorsunuz. Ama bu düzen böyle gitmez. Buna dur demek lazım. Karanlığı aydınlığa çıkartmak hepimizin görevi. Burada bulunan hepiniz beni tanıyorsunuz. Şimdiye kadar, eğilmeden, bükülmeden, kimsenin adamı olmadan siyasi bir mücadele yürüttüm. Bundan sonrada aynı çizgide olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.
Sizi mecliste en iyi şekilde temsil edeceğime inancım tamdır. Bu yürek, bu bilek çağdaş bir Türkiye ve Cumhuriyet’i koruyup kollamak için hep çalışacaktır. Şimdiden vereceğiniz destekler için hepinize teşekkür ediyorum”
ADAYLIK AÇIKLAMASI 11 MART’TA
Öte yandan Bozdoğan, partisinde bir basın toplantısı düzenleyerek adaylığını kamuoyuna duyuracak. Bozdoğan’ın parti binasında düzenleyeceği basın toplantısı 11 Mart Çarşamba günü saat 13.00’de gerçekleşecek.
Editör: TE Bilisim