Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları Tahir Eşkil, Arzu Özkader, Burhan Şahin ve Mehmet Bayrak’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Saatci, “Erdemli yolculuğu, soylu mücadeleyle güçlendiren, kararlı adımlarla güvenli yarınlara hızla koşan Memur-Sen olarak, üye sayısı rekorları kırmaya, kendi rekorlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Sendikaların üye sayılarının tespit edildiği Mayıs 2016 tutanaklarına göre, 955 bin 989 üyeye ulaşan güçlü Memur-Sen olarak, zirveden zirveye koşuyoruz. Temmuz 2015’teki üye sayılarına ilişkin tebliğde, 836 bin 505 olan üye sayımızı 119 bin 484 artırarak başarılar tarihine yenilerini ekledik. Biz, yüzde 14.2 büyürken, diğer iki konfederasyonun üye sayıları toplamına fark attık” dedi.
Söz konusu başarı hikâyesinin kolay yazılmadığını kaydeden Saatci, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Bu başarının arkasında toplu görüşme kazanımlarımız, toplu sözleşme zaferlerimiz var. Her maddesi alın terinin eseri olan kazanım destanlarımız var. Nicelikle güçlenen, nitelikle derinleşen teşkilatlarımızın yoğun gayretleri var. Terörle mücadelede dik duruşumuz, milletin yanında yer alışımız var. Ortaya çıkan bu devasa sonuç ve rakam, aynı zamanda değerler sendikacılığımızın eseridir. Medeniyet ve kültür değerlerimize sahip çıkmanın eseridir. Dünya sendikacılığı ile işbirliği ve dayanışma eksenli emek diplomasimizin eseridir. Her türlü kötülüğe ve olumsuzluğa muhalif duruşumuzdan vazgeçmeden, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, düşmanlaştırmadan çözüm ortağı olmamızın eseridir. Yola çıkış ahdimizden dönmeyişimizin, yola ve yolculara hizmet edenlere vefadan vazgeçmeyişimizin eseridir. Memur-Sen olarak, ‘gemi batarken bayrak direğini boyayan kaptan olma’ misyonunu hep reddettik. Aynı şekilde demokrasi ağacının kökleri yanarken, dallarından meyve toplama derdinde olmadık. Türkiye’nin temel ve kök sorunlarını çözmeye odaklandık. Bu yolda, insan ve insan onuru, politikalarımızın mihenk taşı oldu.
Emek diplomasimizi derinleştirerek, başta medeniyet dünyamızın konfederasyonları olmak üzere dünya emek örgütleriyle ikili işbirliği anlaşmaları imzalamaya, bu anlaşmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yapım, yazım ve kabul süreçlerinde milletin özne olacağı demokratik, özgürlükçü ve sivil anayasanın hayata geçirilmesi için milletle birlikte olacağız, milli iradenin yanında olacağız. Başta Ortadoğu olmak üzere dünyayı yeniden paylaşmak için kan döken, gözyaşı akıtan, coğrafyaları böldükleri gibi toplumları da bölen emperyalistlere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim