Temaslarda bulunmak için gittiği Kocaeli’nde Uğur Mumcu Anıtını ziyaret ederek, kırmızı karanfil bırakan Feyzioğlu, 90’larda Mumcu ve bu toplumun, pusulası olan aydınların birer birer ve sistematik bir şekilde katledildiğini ifade etti. Aydınlar katledilirken insanların birbirini suçlamayı, gerçeği bulmaya tercih ettiğini belirten Feyzioğlu, milletin pusulasız bırakılmasının 2000’lerde emperyal işgalin Türkiye’de hayata geçirilmesinin alt yapısını oluşturduğunu, FETÖ’yü deşifre eden, FETÖ’yü topluma tanıtan, uyaran aydınların öldürüldüğü için yerlerine gökten zembille indirilmiş, üstlerine televizyon kanalı kurdurulmuş aydınımsıların onların bıraktığı boşlukta istedikleri gibi at oynattığını ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam PKK’ya diz çöktürürken başa gelen bu felaketlerin Türkiye’yi başka acılara sürüklediğini söyleyen Feyzioğlu, bugün geçmişin daha iyi tahlil edilip insanların birbirine düşmeden, birbiriyle kavga etmeden dıştan gelen senaryolara karşı birlikte vatanı savunma zamanının geldiğini vurguladı.

Feyzioğlu, birlikte vatanı savunma şartının, “Önce Türk Milleti” demek olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

“Siyasi iktidar diyecek ki, devlet ayrı parti ayrı. Muhalefet diyecek ki, devlet ayrı siyasi iktidar ayrı. Herkes bu ayrımın farkına varacak. Önce Türk Milleti diyeceğiz. Önce Türk Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyeceğiz ama nasıl bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti? 81 milyon vatandaşını kucaklayan, adalet paydasında buluşturan, onlara hukuki güvenlik sağlayan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Uğur Mumcu’nun uyarıları bugün de geçerli. O gün sırayla katledilen aydınlarımızın uyarıları bugün de geçerli. Gerçeği görmek ve gereğini yapmak bizim yükümlülüğümüz. Türkiye başaracak. Buna hiçbir şüphem yok. Başaracağız ve tüm zincirlerimizi kıracağız. Uğur Mumcu’ya ve aydınlanmanın tüm şehitlerine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim