Üzerinde “Ya Hay Ya Kayyum” yazan Kâbe örtüsünü cep telefonlarıyla görüntülemek isteyen vatandaşlar âdeta birbirleriyle yarıştı.
Kâbe örtüsünün vakfedilmesi dolayısıyla dün Cuma namazından sonra Ulucamii’de düzenlenen törene Milletvekili Uslu’nun yanı sıra Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Ahmet Akın ve cami cemaati katıldı.
Törende ilk olarak söz alan İl Müftüsü Ahmet Akın, Kâbe örtüsünün Çorum’a getirilmesinde sağladığı katkılardan ötürü Milletvekili Uslu’ya teşekkür ederek, “Kâbe örtüsündeki daha çok Allah’ın isimleri yer alır. Burada da 'Ya Hay Ya Kayyum' yazılı. Bunlar altın ve gümüşten ipliklerle yazılıyor. 120 kiloya yakın altın, 50 kiloya yakın gümüşün her yıl Kâbe örtüsünde kullanıldığı ifade edilir. Biz O'nun karşısına geçerken tekbir getirip, dua edersek sanki Kâbe'ye yakın bir yerdeymiş gibi Ulucamimizi şenlendirmiş oluruz.” diye konuştu.
Vali Ahmet Kara da Kâbe'nin Müslümanların her şeyi olduğunu ifade ederek, “Bu örtünün buraya kadar gelmesi, gidemeyenler için güzel bir şey. Bu örtü ilimizi şereflendirdi.” dedi.
AKP Çorum Milletvekili Uslu ise daha önce de Koparan köyündeki cami açılışında örtü hediye edildiğini ve Ulucami İmam Hatibi Mustafa Gökmen’in Kâbe örtüsü için talepte bulunduğunu anımsatarak, “Bunun üzerine Mekke'ye telefon ettim. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Din Ataşesi ile Kâbe örtüsü için görüşmeler yaptım. Ben daha küçük bir parça gelecek diye düşünüyordum. Büyük olunca Türkiye'de çerçeve yaptırdım. Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Büyük dedem Çorum'da imamdı. Dolayısıyla bu toprağın çocuğu olarak onun hayrına buraya hediye ettik. Kâbe'yi görmek isteyen yürekler var. Kâbe'yi görüp de oraya hasret duyan yürekler var. Hiç olmazsa bir nebze o yüreklere su serpersek ne mutlu bize. İnsanlarda dua ederse biz de istifade ederiz. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim