Çorum’a yeni eğitim kurumları kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Salim Uslu; Ulukavak Ortaokulu, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu, Uğurludağ İlkokulu ve İskilip Aşağıörenseki Köyü İlkokulu ihalelerinin ilana çıktığını açıkladı.

Milletvekili Uslu bir yandan eski okul binalarını yenilerken diğer yandan da yeni okul binaları yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Evlatlarımız yeni modern eğitim kurumlarında öğrenimlerine devam ederken derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımız da hızla düşüyor. Derslik başına düşen öğrenci sayımız ilköğretimde 26’dan 16’ya, ortaöğretimde de 26’dan 15’ye düşmüştür. Öğretmen sayımızda 5.910’dan 6.942 çıkarılarak öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ilköğretimde 23’ten 19’a, ortaöğretimde de 15’ten 14’ye düşmesi sağlanmıştır.” diye konuştu.

357 MİLYON TL. EĞİTİM YATIRIMI

Ak Parti döneminde yaklaşık 280 Milyon TL’lik eğitim yatırımı yapıldığını belirten Uslu, “Yeni yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Şu anda 77,3 Milyon TL yatırım bedelli 64 Derslikli 4 İlkokul, 50 Derslikli 3 Ortaokul, 96 Derslikli 4 Lise, 100 Öğrencili Buharaevler İHL Kız Pansiyonu ile Osmancık İHL Spor Salonumuzun yapımı devam ediyor. Yapımı devam eden yatırımların tamamlanmasıyla Yükseköğretim yatırımları hariç toplamda 357 Milyon TL eğitim yatırımı gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Hayırsever işadamı Avni Çelik’in yapımını üstlenmesi nedeniyle Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’nun ihalesinin iptal edildiğini belirten Uslu, “Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu ihalesinin 25 Ekim’de yapılacağını duyurmuştuk. Hemşehrimiz işadamı Sayın Avni Çelik okulumuz için özel bir proje hazırlatıyor, yapımını gerçekleştirecek. Ayrıca 5 yeni okulun yapılmasını da sağlayacak. Kendisine teşekkür ediyoruz. Avni beyin memleketimize yaptığı alicenaplığı çok değerli görüyorum. Diğer işadamı hemşehrilerimizden de memleketimiz için sosyal sorumluluk bağlamında yeni proje ve yatırımlar bekliyoruz.” diye konuştu.

İhale tarihleri belirlenen projelerle ilgili bilgiler veren Uslu, “Çorum Merkez Kale Mahallesi Lozan Evler Parkı yanına yapacağımız 16 derslikli Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu inşaatı yapım işi ihalesi 2 Kasım Perşembe günü, Merkez Ulukavak Mahallesi Köroğlu Camii yanına yapacağımız 24 derslikli yeni Ulukavak Ortaokulu inşaatı yapım ihalesi 6 Kasım Pazartesi günü, 8 derslikli İskilip Aşağıörenseki Köyü İlkokulu inşaatı yapım ihalesi ise 10 Kasım Cuma günü ve 12 derslikli Uğurludağ İlkokulu inşaatı yapım ihalesi 14 Kasım Salı günü yapılacaktır. Hayırlı olsun.” dedi.

Uslu, ayrıca 10 derslikli 1 özel eğitim okulu, 8 derslikli 1 anaokulu, toplam 24 derslikli 2 ilkokul ve toplam 56 derslikli 3 ortaokulun yapım programında yer aldığını, proje çalışmalarının tamamlanmasıyla ihalelerinin gerçekleşeceğini söyledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim