Halkın bilgilendirilmesinde önemli bir rol üstlenen basın sektörünün; internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişlettiğini belirten Uslu, “Böylece tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmıştır.” dedi.

Milletvekili Uslu açıklamasında şunları kaydetti:

“Demokratikleşme ve şeffaflaşma politikalarında kilit rol oynayan basının, meslek ahlâkına, tarafsızlık ilkesine, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının da doğru biçimde karşılanmasına vesile olacaktır. Özellikle haberle yorumun karıştırılmaması okuyucu yorumlarına saygı gösterilmesi konusunda özen gösterilmesi gerektiği ilkesini belirtmek istiyorum. Bu anlamda, Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Öte yandan Çorum Sosyal Güvenlik İl Müdürü Duran Cesur da basın kuruluşlarına yolladığı kutlama mesajında, “Önemli görev icra eden tüm değerli basın mensupları arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, iyi çalışmalar dilerim.” ifadelerine yer verdi. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim