Sulama çalışmalarının tamamlanmasıyla Çorum’da tarımsal kalkınma yaşanacağını söyleyen Uslu, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz ilimizde büyük yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Büyük sulama projelerimizin yapım çalışmaları hızla devam ederken 3,7 milyon TL bedel ile Çorum İli Göletleri 1.Grup Planlama Raporu kapsamında 13 göletimizin planlamasını 27 Haziran’da sözleşmeye bağlamıştık. Bu kapsamda; Merkez Yoğunpelit,  Boğazkale Emirler, Ortaköy Yükderesi, Laçin Kırkdilim ve Çamlıpınar, İskilip Kutluözü ve Yeniceköy, Alaca Perçem ve Büyükhırka, Bayat Çayköy ve Akseki, Osmancık Karalargüney ve Uğurludağ Başkışla Göletleri planlama çalışmaları devam ediyor” dedi.

13 İLÇEDE 24 GÖLETİN PLANLAMASI YAPILIYOR

Planlama çalışması devam eden 13 gölete ilave olarak Çorum İli Göletleri 2.Grup Planlama Raporu kapsamında 11 göletin planlama ihalesini 12 Ocak Perşembe günü gerçekleştirileceğini belirten Uslu, “Bu kapsamda;  Merkez Harmancık, Mecitözü Doğla, Osmancık Tepeyolaltı, Sungurlu Tatlı ve Arifegazili, Kargı Kavakçayı, Dodurga Alpagut ve Mehmetdedeobruğu, İskilip Kayaağzı-Y.Örenseki, Boğazkale ve Alaca İsmailli Göletleri planlama çalışmaları yapılacaktır. Yapılacak çalışmalar kapsamda 13 ilçemizde planlanan 24 göletimizin planlama çalışması gerçekleştirilecektir. İlimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Uslu, Çorum’a destek ve katkılarından dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere, Devlet Su İşleri Genel Müdürü’ne,  DSİ 5.Bölge Müdürü ve çalışanlarına, DSİ Çorum 54.Şube Müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim