Buhara Medya Yayın Grubu her yıl geleneksel olarak düzenlenen Buhara Medya Ödül töreni önceki gece yapılırken, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu ile Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de geceden birer ödülle döndü.
Bu yıl 5. si düzenlenen Buhara Medya Ödül töreni siyasi, sanat ve iş dünyasından birçok saygın ismi bir araya getirdi. Vatan Şaşmaz ve Çiğdem Tunç ‘un sunumuyla yapılan ödül gecesi Buhara Medya Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Öztürk ‘un konuşmasıyla başladı.
Çorum Buharaevler Mahallesi'nde yapılan ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan Buhara Kültür Merkezi, kadın, erkek, genç, engelli ve yaşlı gibi bütün kesime hitap eden bir proje olması nedeniyle Başkan Külcü’ye yılın belediye başkanı ödülünü getirdi.
Gecede; Yılın En İyi Bakanı dalında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yılın En İyi Milletvekili dalında AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, En İyi Kadın Milletvekili dalında AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık, En Çalışkan muhalefet vekilleri olarak CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşçuoğlu, MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Yılın En İyi İl Belediye Başkanı dalında Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yılın En İyi İlçe Belediye Başkanlığı dalında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Yılın Bürokratı Dalında ANFA Genel Müdürü Ramazan Arslan, Yılın Sanatçıları dalında; Alişan, Safiye Soyman, Yudum, Kürşat, Ankaralı İbocan ödül aldı.
Başkan Külcü’ye ödülünü veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Ben de belediye başkanlığı yaptım. Belediye Başkanı'nı gözünün içine bakınca anlarım. Çorum Belediye Başkanımızı iyi tanıyorum. Çorum'a da gittim. Yaptığı çalışmaları yerinde gördüm. Başarılı ve vizyonu olan bir kardeşimiz. Bu ödül isabetli bir ödül olmuş” dedi.
Gecede Yılın Milletvekili seçilen AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu da ödülünü Buhara Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Öztürk'ten aldı. Salim Uslu gecede ayrıca Yılın Dizi Oyuncuları dalında; Murat Danacı-Şeyma Korkmaz’a, Yılın Eğitim Kurumu Akıllı Okullar Genel Müdürü’ne, Yılın Yorumcu Gazetecisi Hakan Çelik’e, Yılın İnovasyon Ve Ar-Ge Talat Sam’a, Yılın Kadın Girişimcisi Sibel Ersoy’a, Yılın Köşe Yazarı Sevda Türküsev’e, Yılın Şairi Ahmet Selçuk İlkan’a, Yılın Tv Siyaset Programı Netbakış’a, Yılın Magazin Gazetecisi Canan Danyıldız’a ödüllerini verdi.
Törenin ardından ödüle layık görülenlerle beraber Buhara Dergisi’nin 5. Yıl pastası kesildi ve Volkan Arıkanoğlu’nun hazırlamış olduğu defile ile sona erdi. Törene Çorum’dan Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan, Meclis üyeleri Ahmet Özler, Ekrem Demirten, Abdülaziz Layık ve Mehmet Döngel de katıldı.



(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim