TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Uslu yayınladığı mesajda Çanakkale Zaferi ile imkansızı başaran bir milletin kahramanlık destanı olduğunu ve zaferin sonuçlarının dünya tarihini etkilediğini kaydetti.

“Bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz” diyen Uslu, bundan 100 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerin günümüzde de aynı ruh, inanç ve kararlılıkla yeni Türkiye’yi yüceltmek adına çarptığını, bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve kahramanları, Çanakkale’de kaybettiğimiz  Bin 301 Çorumlu şehidi rahmet ve şükranla andığını bildirdi.

Çanakkale Zaferi’nin ulusal birliğimizin simgesi olduğunu belirterek bu zaferin bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucu olduğunu kaydeden Milletvekili Ceylan da “Vatan savunması söz konusu olduğunu milletimiz tek vücut neler başarabileceğini dünyaya Çanakkale’de göstermiştir. Zaferin bir benzeri de 15 Temmuz’da yaşanmıştır. Türk milleti birlik ve beraberlik içinde destan yazmaya devam edecektir” dedi.

Milletvekili Ceylan, bu ülkenin bugünlere ulaşmasını sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitleri rahmet ve minnetle andığını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim