19 Mayıs’ta tutuşturulan meşalenin ülkemizin muasır medeniyetlerin seviyesinin üzerine çıkma mücadelesinde yollarını aydınlattığını söyleyen TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu mesajında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yıldönümünü kutladı.

19 Mayıs’ın milletin kaderini değiştiren ve insanımıza umut dolu bir başlangıcı simgeleyen dönüm noktalarından biri olduğunu dile getiren Uslu, “Türkiye, kuruluş felsefesinde milli iradeden, demokrasiden, milletinden aldığı güçle, kazanımlarını artırmakta, birlik ve bütünlük içinde muasır medeniyet yolculuğunu sürdürmektedir. Geçmişte nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş isek bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte; istikbal mücadelemiz, şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla tıpkı istiklal mücadelemiz gibi azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlere duyulan güvenin bir göstergesidir” dedi.

19 Mayıs’ın Cumhuriyet tarihimiz için bir milat olduğunu dile getirerek Türkiye’nin sahip olduğu kazanımları daha ileriye taşıyarak barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükselmeye devam edeceğini dile getiren AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise mesajında milli iradenin yaşatılmasında herkese, özellikle de gençlere büyük görevler düştüğünü vurguladı.

19 Mayıs’ın gençliğin spor ve folklorik etkinlik günü olmadığını, gençlerin bu ülkeye inanmışlıklarını, adanmışlıklarını ve ideallerini yeniden inşa etme ve geliştirme günü olarak görülmesi gerektiğini anlatan Ceylan, “Kutlamaların merkezinde bağımsızlık, kuruluş ve kurtuluş temalarıyla birlikte gelecek ve büyük Türkiye vurgusu yer almalıdır. Bu milli ruh, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını ve millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır. İstiklale, istikbale, demokrasiye ve medeniyet değerlerimize ilelebet sahip çıkacağız. Çünkü Türkiye’nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyoruz ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim