Gündeme geçilmeden önce bir önceki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar tek tek ele alınarak değerlendirildi. Meclis Kütüphanesi’nden faydalanmak isteyen kurum dışı araştırmacıların başvurularını internet üzerinden yapması, tüm araç ve yaka kartlarının manyetik okuyuculu olarak 25. Dönem için hazırlanması, tüm otoparkların girişlerine manyetik okuyuculu kartlarla girilecek şekilde bariyer yapılması, yeni düzenlemeler ile ilgili alınan kararlar doğrultusunda Güvenlik Yönetmeliğinin Divan’a sunulması için hazırlıkların tamamlanması gibi konuların görüşüldüğü toplantıda ayrıca Genel Kurul çalışma saatlerinde hizmet ve ziyaret amaçlı TBMM’ye gelenlerin giriş-çıkış düzenlemeleri ile ilgili kararlar alındı.
Ayrıca TBMM yerleşkesine giriş tahdit konulması ya da tahditlerin kaldırılması talepleri değerlendirildi. Önceki alınan karar doğrultusunda TBMM Basın Toplantı Salonunda milletvekilleri ile birlikte kürsüye çıkan veya kürsüde konuşma yapan ziyaretçilere de tahdit kararı alındı.
Toplantıya; TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, Koruma Daire Başkanı Mehmet Ali Keskin kılıç, Destek Hizmetleri Başkanı Fahrettin Böke, Başkan Yardımcıları, Sivil Savunma Uzmanı Mahmut Pulcuoğlu katıldı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim