Yurt içi ve yurt dışından 65 seçkin akademisyenin katıldığı “Sultan II. Abdülhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu” Perşembe günü Dolmabahçe Sarayı’nda başladı.
Sempozyumun açılış törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 2. Abdülhamid’in üçüncü kuşak torunu Harun Osmanoğlu ve torunlarından Nilhan Osmanoğlu Vatansever’in yanı sıra çok sayıda parlamenter katıldı. Açılış töreninde AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da hazır bulundu.
Sultan II. Abdülhamid döneminin kültürel, sosyal, ekonomik, siyasi ve tarihi açıdan tüm yönleriyle ele alınacağı sempozyumda Dolmabahçe Sarayı Medhal ve Binek Salonlarında toplam 16 akademik oturum gerçekleştirilecek.
Yarın sona erecek olan sempozyum kapsamında ayrıca Sultan II. Abdülhamid dönemine ait eserlerin yer aldığı bir de sergi düzenlendi. Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu’nda Meclis Başkanı Kahraman’ın açılış kurdelesini kestiği “Sultan II. Abdülhamid Han Döneminden İzler Sergisi”nde, döneme ait Milli Saraylar koleksiyonlarında yer alan 225 parça tarihi obje, 3 ay süreyle ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim