Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün çalışmalarının değerlendirildiği ziyarette İl Müdürü Çoban, hazırlık aşamasındaki yatırımlar ile Atıl Üzelgün Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bakım ve onarımdan geçirilmesi için destek istedi.

AK Parti iktidarıyla sosyal devletin gereklerinin yapılmaya başladığını söyleyen Uslu, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız birçok alanda sosyal yardımlarını yapmaya devam ediyor. Bakanlığımız çatısı altında; Gıda, eğitim, sağlık, şartlı nakit transferi, proje destekleri, yoksul vatandaşların genel sağlık sigorta primleri, asker ailesi maaşları, asker çocuğu yardımı, eşi vefat eden sosyal güvencesi olmayan kadınlara bağlanan maaşlar, engelli ailelerine ödenen evde bakım yardımı, 2022 sayılı kanun kapsamında yaşlılarımıza, engelli ve engelli yakınlarımıza ödenen yardımlar, annelerimize ödediğimiz doğum yardımları, 18 yaşından küçük ihtiyaç sahibi öksüz ve yetim çocuklara yapılan yardımlar gibi birçok sosyal yardım yapılmaya devam ediyor.  Bunların yanı sıra aileye, çocuğa, kadına, şehit ve gazilere, engelli ve yaşlılara yönelik birçok hizmet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülmektedir” dedi.

YENİ HUZUREVİ İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 10.000 metrekarelik araziye yapılması planlanan 100 kişi kapasiteli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için sürecin devam ettiğini söyleyen Uslu, “Çorum Belediyemiz İhdas, ifraz ve yola terk işlemlerini yapıyor. Yasal süreçlerin tamamlanması tahsis ve proje sürecinin de hızla sonuçlanmasıyla ihale aşamasına gelinmiş olacaktır. Çorum’umuza hayırlı olsun” dedi.

ALACA ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YATIRIM PROGRAMI AŞAMASINDA

Alaca’ya yapılması planlanan Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Uslu, “1 Kasım Genel Seçimleri öncesi Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanımız Ayşen Gürcan, Alaca ilçemizi ziyaretinde Engelsiz Yaşam Merkezi için söz vermişti. Seçim sonrası hayırsever işadamımız Elvan Salbaş 10.182 metrekare arsayı 60 kişi kapasiteli Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezimiz için bağışladı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ardından tahsis süreci hemen gerçekleştirilmiş 2016 yılı etüt, proje kapsamında ödeneği tahsis edilerek gerekli teknik çalışmaları da tamamlanmıştır. Bugün Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya hanımdan 2017 yılı yatırım programına teklif edilmesi için talebimizi ilettik. Sürecin hızlı bir şekilde tamamlanması için takibimiz sürüyor” dedi.

SUNGURLU’YA SOSYAL HİZMET MERKEZİ AÇILIYOR

Atıl Üzelgün Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bakım ve onarımdan geçirilmesi hususunu da Bakanla paylaştığını belirten Uslu, “Memleketimizin taleplerini üst düzeyde görüşmelerde bulunarak çözüme kavuşturmaya devam edeceğiz. Sungurlu ilçemize de Sosyal Hizmet Merkezi açılması için girişimlerimiz olmuştu. Önümüzde günlerde sonuçlanmasını bekliyoruz.  Sosyal Hizmet Merkezleri, ihtiyaç sahipleri tespit ve vatandaşın müracaatlarını değerlendirerek; çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin bir arada ve en kolay ulaşılabilir biçimde sunulmasını ve koordinasyonunu sağlamaktadır. Bu sayede müracaat odaklı hizmet modelinden, arz odaklı hizmet modeline geçiş sağlanmaktadır. Sungurlumuza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim