Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Başkanı adına Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Bülent Kuşoğlu, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Polatlı'daki Duatepe Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu İstiklal Harbi Sakarya Meydan Muharebesi Duatepe Şehitleri Anıtı'na çelenk sundu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Bülent Kuşoğlu ve törene katılan protokol üyeleriyle 49 milyon liralık 17 eserin açılışını ve temel atma törenini gerçekleştirdiler.

Törenler Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı tarafından hazırlanan, görevli personelin rol aldığı Sakarya Savaşı canlandırması ile son buldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim