Cumartesi günü gerçekleştirilen sünnet töreni, konvoy ile başladı. Sünnet olan çocuklar ve aileleri, konvoy eşliğinde Hıdırlık’a gitti. Hıdırlık’ın ardından Öğretmenevi’nde düzenlenen eğlence programına katılan aileler, burada gönüllerince eğlendi.
ONKOSAV tarafından Öğretmenevi’nde organize edilen eğlence programına TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım ve Kadın Kolları üyeleri katıldı.
Sünnet töreninin hayırsever vatandaşların katkıları ile organize edildiğini belirten ONKOSAV Başkanı Olcay Ünal, çocukların Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk cerrahisi uzmanı Dr. Hülya İpek tarafından sünnet edildiğini söyledi.
Programa katılarak bir konuşma yapan Milletvekili Salim Uslu ise STK’ların gönüllülük esasına göre faaliyet yürüten kurumlar olduğunu belirterek, “Heyecan, özveri ve şevk olmazsa bu işler yürümez” dedi.
ONKOSAV’ın en önemli amacının onkolojik hastalıklarla ilgili toplumda farkındalık yaratmak olduğunu kaydeden Uslu, “Onkolojik hastalıklar artık makûs talihimiz olmaktan çıkıyor. Bunda en büyük emek ise ONKOSAV ve gönüllülerine ait. Bu konuda takdirin ve alkışın en büyüğüne layıksınız. İyi ki varsınız. Topluma moral veriyorsunuz” şeklinde konuştu.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim