Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Kenan İpek, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Mücahit Durmuşoğlu, YSK Başkanı Sadi Güven, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tümgeneral Abdullah Arslan ve yabancı ülkelerden ombudsmanlar katıldı.
Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu da yaptığı konuşmada, insanlık suçu olan ve vatandaşların yaşam hakkına, toplumsal barışa ve kardeşliğe planlı şekilde saldıran terörü lanetleyerek şehitlere Allah'tan rahmet, kahraman gazilere acil şifalar, yakınlarına sabır diledi. Suriyeli sığınmacıların yaşadığı trajedinin çözümü noktasında Türkiye'nin olağanüstü gayretlerine dikkati çeken Ömeroğlu, uluslararası camiayı bu konuda inisiyatif almaya davet etti.
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise demokrasiyi geliştirmek, milletin yaşam kalitesini yükseltmek, yanlış uygulamalara son vermek, barış ve huzur içinde yaşamak için daha yapılacak pek çok yasal düzenleme olduğunu, bunların önümüzdeki yasama döneminde birer birer gerçekleştirileceğini vurguladı.
Türkiye’nin, tarihi boyunca terörün kanlı ve sıcak yüzünü her zaman yakından hissetmiş bir ülke olduğuna değinen Cumhurbaşkanı ise Erdoğan, bugün de yeni bir terör dalgasıyla ve bunun getirdiği acı kayıplarla karşı karşıya olduğumuzu hatırlattı. 2003 yılından itibaren Türkiye’de demokrasi ve kalkınma mücadelesi verirken en önemli hedeflerinden birinin de teröre zemin hazırlayan sebepleri ortadan kaldırmak olduğunu açıklayan Erdoğan, “Provokatörlerin oyununa gelmeyen milletimizin her bir ferdine huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Düzenlenen sempozyumun ardından TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ve TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ile birlikte Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel’i ziyaret ettiler.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim