Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından fonlanan, Çorum İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortağı olduğu, "Vatanıma Dönüyorum" projesi kapsamında Almanya Witten şehri DİTİB Sultan Ahmet Camii Kuran Kursu’ndan 18 öğrenci ve dernek yöneticilerinden oluşan heyet, TBMM idare Amiri Salim Uslu'dan 15 Temmuz gecesi Meclis'te yaşananları dinledi.
"Dünya beşten büyük" söyleminin üzerinde duran Uslu, İslam coğrafyası ile tüm Müslüman milletlerin tamamında sorunların olduğunu, hiçbir Müslüman ülkeye, özellikle madenleri, yeraltı zenginlikleri olan ülkelere huzur verilmediğine dikkat çekerek, "Biz âleme nizam vermiş bir ülkenin çocukları olarak, bir medeniyet bakiyesi olarak, bir merhamet toplumu olarak adaleti haykırmak, hakikati söylemek zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. O sebeple 15 Temmuz gecesi olan bitenler bize reva görüldü" diye konuştu.
Ülkenin asıl derdinin, o maşaları kullanan eller olduğunu belirten Uslu, “O eller de dünyaya huzur vermeyen, rahat vermeyen, barışı dünyaya çok gören ellerdir. O ellerle mücadele, kıyamete kadar dünya durdukça devam edecektir. Çünkü bu, inanıyoruz ki hak batıl mücadelesidir. Biz de hayatımızın varlık sebebi olarak bunu görüyoruz. Hak batıl mücadelesinde biz tarafız, haktan yana, hakikatten yana tarafız" dedi
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim