Düzenlenen tanıtım töreninde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, bazı bakanlar ve çok sayıda milletvekili hazır bulundu. Türkiye’nin pek çok bölgesinden gelen çiftçilerin de iştirak ettiği törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.
"DEPONUN YARISI SİZDEN, YARISI BİZDEN"
Başbakan Yıldırım, tarım sektörünün birçok ihtiyacının, sorununun olduğunu belirterek, "Tarım sektörünün iki önemli girdisi var. Biri mazot, biri gübre. Bunlar önemli gider kalemleri. Destekler içerisinde bunlara ağırlık vereceğiz. Bu iki kalemin yükünü hafifletmek, maliyeti azaltmak için özellikle gübreye ve yakıta yoğunlaşacağız. Orada da şöyle bir karar aldık, 2017'den itibaren gübrede zaten KDV'yi kaldırdık, tarım kredi kooperatiflerinin girişimiyle ayrıca ucuzlama yapıldı, gübrede bir mesafe aldık. Mazot için de diyoruz ki deponun yarısı sizden, yarısı bizden. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
ÇORUM’DAN 130 KİŞİ KATILDI
Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Milli Tarım Projesi toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Şevket Avcı, Damızlık Manda Birliği Başkanı Şaban Sarı ve birliklere üyesi 130 kişiyle katılım sağlandı. Toplantıya katılan üyelere Milli Tarım Projesi hakkında bilgilendirilme yapıldı.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim