Güvenli kalıcı hizmet için alternatif arayışların teknik ekiplerce sonuçlandırıldığını belirten Uslu, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve beraberindeki heyetin Çorum’a gelerek incelemelerde bulunduğunu, Vali Necmeddin Kılıç ile birlikte açıklamalarda bulunarak projeyi başlattıklarını anlattı.
Yapılacak proje ile kalıcı bir çözüm olmasının beklendiğini ifade eden Salim Uslu, daha önce anlatıldığı gibi Ağustos ayı sonunda Kırkdilim’in açılacağını dile getirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü teknik personelinin yaptığı çalışmalar sonucu; Açık Tünel kısmen de Şeffaf Tünelle kaplamaya karar verildiğini vurgulayan Uslu, püskürtme betonlama ve kafes tel çalışması da düşünülen projede; aç kapa tünel şekliyle yaklaşık bir kilometrelik tünelle güvenli hale getirilmesinin planlandığını anlattı. Uygulama Proje çalışmasının tamamlanması, ihale edilmesi ve yer teslimi sonrasından 5-6 aylık bir süre trafiğe kapanmasıyla işin tamamlanmasının planlandığını kaydeden Uslu, “İnşallah önümüzdeki yıl Kırkdilim sorunu tamamen çözülmüş olacaktır” dedi.
ÇORUM – OSMANCIK BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMALARI TAKİBİMİZDE
Çorum-Osmancık Karayolu yapım çalışmaları hakkında da bilgiler veren Uslu, “Bilindiği üzere yaptığımız sıkı takip ve bürokratik, teknik engellerin aşılması ile Çorum-Osmancık Bölünmüş Karayolumuz ihale edilmiş, yapılan itirazların Kamu ihale Kurumunca sonuçlandırılması ile sözleşmeye bağlanarak işe başlanılmıştı. Yüklenici firma Laçin ilçemiz çıkışına kurduğu şantiye ile yaklaşık iki aydır yarma çalışmalarını devam ettiriyor. Yarma çalışması yüzde 70 oranında tamamlanmış durumda. Kırkdilim’e kurulacak ana şantiyenin ÇED raporu, Orman Genel Müdürlüğü izinleri tamamlandı. Taş Ocağı ve Şantiye kurulumu çalışması devam ediyor. Çorum – Kıkdilim kesiminde yoğun virajların olduğu bölge için belirlenen yeni güzergaha yapılacak 6 Km’lik Varyant için kamulaştırma, proje onay ve teknik çalışmaları hızla devam ediyor. Süreci yakından takip ediyoruz. Bürokratik, teknik, idari, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasıyla yapım işleri de hızlanacaktır” dedi.
Uslu ayrıca; Kırkdilim Geçidi ve Çorum – Osmancık Karayolu şantiyelerinde yerinde incelemelerde bulunarak sürece destek veren Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve Genel Müdürlük yetkililerine, göreve başladığı günden bugüne süreci yakından takip eden Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’a teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim