Uslu konuşmasında istihdama yönelik yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin en başta gelen sorunlardan bir tanesinin istihdam olduğunu belirten Uslu, bu sorunun dünyada da çözülemediğini, dünyanın birçok ülkesinde farklı oranlarda devam ettiğini kaydetti. Özellikle bunu bilen AK Parti iktidarının; nüfusun yüzde 98'ini sosyal güvenlik şemsiyesi altına aldığını anlatan Uslu, bunun da özellikle sosyal devletin gereklerinden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Uslu, “Sosyal devlet ön plana çıkarılarak her bireyin mutlaka faydalanması sağlanmıştır. Tabii ki istihdamın artırılmasına ve işsizliğin azaltılmasına yönelik aktif politikaların, pasif politikaların birlikte uygulanması gerektiğini düşünmekteyim.

Yine, İŞKUR'un yaptığı iş gücü piyasa analizleri, iş ve meslek danışmanlarının yaptığı hizmetler ve aynı zamanda toplum yararına çalışma olan TYP Projesi'nin uygulanıyor olması, eğitimli, nitelikli gençlerin sektörler ve firmalar hakkında bilgi sahibi olması, iş bulmasına aracılık edilmesi, kariyer planlaması, kariyer fuarları söz konusu olunca elbette önemli gelişmeler oluyor.

Ayrıca, işsizliği önlemek amacıyla istihdam paketlerinin açılmış olması da son derece önemlidir. Millî istihdam seferberliği kapsamında çeşitli adımlar atılmıştır, birinci, ikinci faz başlamıştır. Son olarak İstihdam Şûrası da gerçekleşmiş ve alınan kararlardan bir tanesi çok önemlidir; özellikle teşviklerin mevcut hâliyle devamı konusunda önemli müjdeler ortaya çıkmıştır.

Bilhassa özel sektör iş yerlerinde imalat ve bilişim sektörü başta olmak üzere birçok sektörde bazı teşviklerden yararlanabilmelerin devam ediyor olmasını, bilhassa özel politika gerektiren engelliler, gençler ve kadınlara yönelik bazı çalışmaların sürelerinin uzatılmış olmasını da son derece önemli görmekteyim.

Her ne kadar az önceki değerli konuşmacı hafife almış olsa bile “Bir senden bir benden” teşvikiyle 1 ve 3 çalışanı olan, imalat sektöründe faaliyet gösteren ve ustalık belgesi olan özel sektör iş yerlerinde 2018 yılında mevcut çalışan sayılarına ek olarak ilave istihdam sağlanmıştır. Bundan da maksat şudur: Bizler gençlerin, genç iş gücünün ağırlığını hissetmek yerine genç iş gücünün keyfini sürmek istiyoruz ve bu amaçla gençleri istihdam eden işletmelere özel katkılar sunmak istiyoruz.

Bu vesileyle ben MHP grup önerisinin aleyhinde olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim