Aşdağul Beldesi’nde düzenli olarak çöp toplama çalışmasının yapılamadığını belirten Başkan Uzunca, “75 adet çöp konteynırı temin ettik. Ancak konteynırların toplanması için çöp toplama aracına ihtiyacımız var. Ayrıca belediyemizin geçmişten gelen TEDAŞ'a elektrik borcu var. Yasal faizi ile birlikte 500 bin TL’nin üzerinde. Günden güne de artıyor. Bu konularda desteklerinizi bekliyorum” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre destekleri kapsamında İl Özel İdaresi’nin bir araç desteği çalışmasının bulunduğunu ifade eden Milletvekili Uslu ise, ihtiyacı olan tüm belediyelere yardım yapacaklarını söyledi.
Aşdağul Belediyesi’nin elektrik borcunun yapılandırılması ve çözüm yolları konusunda da TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni ile görüşen Uslu, İller Bankası kanalıyla borcun 10 yıl vadeli olarak çalışma yapılması ile çözüme kavuşabileceğini söyledi. Uslu, İller Bankası’nın kredi konusunda da gereken desteği sağlayacağını belirtti.
Ziyaretin ardından Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca ve Uslu’nun danışmanı Orhan Özdemir, TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni ile Mali İşler ve Finans Yönetimi Daire Başkanı Sabri Şimşek’i makamında ziyaret ederek, elektrik borcu ile ilgili ön görüşme yaptılar.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim